Χ. Γώγος: Η απόφαση για τα σχολεία δεν αποκλείεται να αλλάξει

Χ. Γώγος: Η απόφαση για τα σχολεία δεν αποκλείεται να αλλάξει

Ανοικτό το ενδεχόμενο να μπει φρένο στο άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων από την ερχόμενη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου, άφησε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων, Χαράλαμπος Γώγος, καθώς όπως τόνισε «ο ιός είναι εδώ και υπάρχει αυξημένο ιικό φορτίο. Τίποτα δεν έχει τελειώσει».

Πιο αναλυτικά, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ANT1, ο κ. Γώγος σημείωσε πως αναφορικά με το άνοιγμα των σχολείων «όλα βρίσκονται στο τραπέζι και τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί».

«Για τα Γυμνάσια και τα Λύκεια έχει αποφασιστεί όπως ξέρετε, η απόφαση είναι ειλημμένη, ωστόσο δεν αποκλείεται να αλλάξει αν τα πράγματα χειροτερέψουν. Τίποτα δεν θεωρείται δεδομένο», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γώγος.

Εν συνεχεία, ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, ανέφερε ότι «ο ιός είναι εδώ και υπάρχει αυξημένο ιικό φορτίο. Έχουμε ακόμα εισαγωγές στα νοσοκομεία και τίποτα δεν έχει τελειώσει», τόνισε αρχικά ο καθηγητής, για να συμπληρώσει: «Όταν υπάρχει μια πανδημία δεν αποκλείεται τίποτα στα μέτρα. Να προχωράει και το θέμα της κοινωνίας, αλλά πάνω απ΄ όλα είναι η δημόσια υγεία. Επομένως στο τραπέζι είναι τα πάντα. Δε έχει αλλάξει κάτι. Την Παρασκευή που θα συνεδριάσουμε θα δούμε τα κυλιόμενα δεδομένα της εβδομάδας και θα αποφασίσουμε. Γι΄ αυτό άλλαξε το σύστημα και συνεδριάζουμε κάθε Παρασκευή για να έχουμε τα δεδομένα».

Τέλος, αναφορικά με τον τρόπο λήψης των αποφάσεων στην επιτροπή των λοιμωξιολόγων, ο κ. Γώγος επισήμανε πως «τα πράγματα έχουν να κάνουν με τον αριθμό των τεστ που γίνονται. Μας ενδιαφέρει η αναλογία. Να είναι κάτω από 2%. Έχει σημασία αυτό, οι εισαγωγές στα νοσοκομεία, η επάρκεια μονάδων εντατικής θεραπείας και η δυναμική της πανδημίας. Αν υπάρχει κάπου μια τάση ανόδου, αντιμετωπίζεται διαφορετικά».