Χ. Γώγος: Γενάρη – Φλεβάρη ελπίζουμε να έρθουν οι πρώτες δόσεις του εμβολίου

Χ. Γώγος: Γενάρη – Φλεβάρη ελπίζουμε να έρθουν οι πρώτες δόσεις του εμβολίου

Απρόσμενα χαρακτήρισε τα νέα για το εμβόλιο της Pfizer για τον κορoνοϊό ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής του υπουργείου Υγείας Χαράλαμπος Γώγος εκτιμώντας πως «Γενάρη – Φλεβάρη ελπίζουμε να έρθουν οι πρώτες δόσεις» και να εμβολιαστούν πρώτα οι υγειονομικοί και οι ευπαθείς ομάδες. 

Μιλώντας στο Mega είπε πως «πρόκειται για πολύ θετικά τα νέα επειδή έχουμε πολύ υψηλά επίπεδα αποτελεσματικότητας», ενώ σε ό,τι αφορά στο πότε θα έρθουν οι πρώτες δόσεις στην Ελλάδα, ο κ. Γώγος τόνισε πως όλα θα εξαρτηθούν από την αδειοδότηση. «Γενάρη – Φλεβάρη ελπίζουμε να έρθουν οι πρώτες δόσεις, ωστόσο ας περιμένουμε λίγο ακόμη», σημείωσε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτοί που πρέπει να εμβολιαστούν πρώτα είναι οι υγειονομικοί και οι ευπαθείς ομάδες και μετά οι υπόλοιποι. «Ελπίζουμε να υπάρχει επάρκεια δόσεων και προθυμία του πληθυσμού να εμβολιαστεί» επεσήμανε.

Πάντως, υποστήριξε ότι μέχρι να επιτύχουμε την ανοσία, η μάσκα και τα μέτρα προφύλαξης θα υπάρχουν για μεγάλο διάστημα. «Για την καραντίνα νομίζω πως θα το αποφύγουμε», κατέληξε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας