Χ. Γώγος: Εισήγησή μας για τις εκκλησίες να επιτρέπεται μόνο η ατομική λατρεία

Χ. Γώγος: Εισήγησή μας για τις εκκλησίες να επιτρέπεται μόνο η ατομική λατρεία

Η εισήγηση της επιτροπής για τις Εκκλησίες είναι να ακολουθηθεί το μοντέλο του Μαρτίου, δηλαδή να επιτρέπεται μόνο η ατομική λατρεία, καθώς το lockdown θα πρέπει να περιλαμβάνει όσο το δυνατόν περισσότερες δραστηριότητες.

Αυτό δήλωσε σήμερα ο καθηγητής Παθολογίας Χαράλαμπος Γώγος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι ενώ τόνισε ότι εάν υπάρχει κάποιο αίτημα που μπορεί να γίνει δεκτό «θα το δούμε και θα το συζητήσουμε».

Σχετικά με την επιβολή του νέου lockdown στην Αττική, ο κ. Γώγος είπε ότι πάρθηκε εσπευσμένα η απόφαση λόγω της ταχείας αύξησης των εισαγωγών στα νοσοκομεία αλλά και της πληρότητας στις ΜΕΘ καθώς από 55% πριν από λίγες ημέρες έφτασαν στο 63% και τώρα στο 72%.

Διευκρίνισε πάντως ότι η κατάσταση στην Αττική δεν είναι τραγική, παραμένει όμως ανησυχητική λόγω των αρκετών σοβαρών κρουσμάτων τα οποία μετατρέπονται σε εισαγωγές στα νοσοκομεία. «Αν είχαμε μεγαλύτερη δυνατότητα για νοσηλεία θα ήμασταν πιο χαλαροί», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για την περίπτωση δύο ακόμη περιοχών, την Αχαΐα και τη Θεσσαλονίκη, είπε ότι αν χρειαστεί θα ληφθούν και για εκεί γρήγορες αποφάσεις. Εξήγησε ότι η Πάτρα έχει ήδη «κλείσει» από την προηγούμενη Παρασκευή και αυτό που μένει να εξεταστεί είναι εάν χρειάζεται η λήψη μέτρων για ολόκληρη την Αχαΐα.

Τέλος, ο καθηγητής Παθολογίας είπε ότι τα πρώτα ορατά αποτελέσματα του αυστηρού lockdown θα φανούν σε 2,5 εβδομάδες αλλά κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά ότι δε θα υπάρξει παράταση των περιορισμών. Σημείωσε επίσης ότι πλέον υπάρχει το πλεονέκτημα των εμβολιασμών που αυξάνονται συνεχώς, καθώς οι εμβολιασμένοι δεν καταλήγουν στα νοσοκομεία και από την άλλη φαίνεται πως μεταδίδουν 67% λιγότερο τον ιό.