Χ. Γεωργιάδης (ΔΗΣΥ): Η διχοτόμηση προκύπτει εκ των πραγμάτων στην Κύπρο

Χ. Γεωργιάδης (ΔΗΣΥ): Η διχοτόμηση προκύπτει εκ των πραγμάτων στην Κύπρο

Ως σχεδόν τετελεσμένη περιγράφει τη διχοτόμηση της Κύπρου ο αναπληρωτής πρόεδρος του ΔΗΣΥ Χάρης Γεωργιάδης, αναφέροντας ότι η τελευταία λύση  ευκαιρία για λύση ήταν το 2004. Ο ίδιος εκτιμά πως η διχοτόμηση, χωρίς να είναι ποτέ επιλογή της ελληνικυπριακής πλευράς, προκύπτει εκ των πραγμάτων. 

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Γεωργιάδης ,σε συνέντευξή του στην Καθημερινή Κύπρου,  αναφέρει ότι «Οι περισσότεροι πρόσφυγες έφυγαν και οι περιουσίες χάθηκαν» αναφέρει και ξεκαθαρίζει πως ο ίδιος δεν πρόκειται να δεχτεί ομοσπονδία χωρίς την επιστροφή της Μόρφου και της Αμμοχώστου. «Η ομοσπονδία, όπως την περιγράφουν σήμερα οι εκπρόσωποι της τουρκικής πλευράς, αφήνει τα πράγματα περίπου ως έχουν σήμερα, με μόνη διαφορά ότι η κρατική κυριαρχία θα είναι κοινή», λέει χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος ξεκαθαρίζει πως πλέον ο ΔΗΣΥ δέχεται και βολιδοσκοπήσεις για το αν θα δεχτεί επιστροφή Αμμοχωστιανών υπό τουρκική διοίκηση. Στη συνέντευξή του, βλέπει θετικά μια λειτουργική προσέγγιση της συνολικής λύσης, με εφαρμογή κάποιων σημαντικών, όπως λέει, επί μέρους ρυθμίσεων, πριν από την τελική συμφωνία.