Χ. Ακάρ: Θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματα της «Γαλάζιας Πατρίδας»

Χ. Ακάρ: Θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματα της «Γαλάζιας Πατρίδας»

Την πρόθεση της Τουρκίας να υπερασπιστεί τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της στη Γαλάζια Πατρίδα τόνισε σε μήνυμά του ο  υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ σημειώνοντας ότι η χώρα του δεν θα επιτρέπει τετελεσμένα στην περιοχή.

Ο κ. Ακάρ δήλωσε ότι το τουρκικό Ναυτικό συνοδεύει και προστατεύει το Oruc Reis κι έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα για την προστασία των δικαιωμάτων, συμφερόντων της της Τουρκίας στις θαλάσσιες περιοχές που πηγάζουν από το διεθνές δίκαιο.

Αναλυτικά η δήλωσή του:

Το τουρκικό Ναυτικό συνοδεύει και προστατεύει το Oruc Reis κι έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα για την προστασία των δικαιωμάτων, συμφερόντων της της Τουρκίας στις θαλάσσιες περιοχές που πηγάζουν από το διεθνές δίκαιο. Η Τουρκία έχει την αποφασιστικότητα, τη θέληση και την ικανότητα να υπερασπιστεί τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της στη Γαλάζια Πατρίδα της που περιλαμβάνει και την Κύπρο.

Στην ανατολική Μεσόγειο δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο επιβίωσης οποιουδήποτε σχεδίου που δεν περιλαμβάνει την Τουρκία και την “Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου” και δεν θα επιτρέψουμε τετελεσμένα στην περιοχή».