Χ. Ακάρ: Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να προστατεύσουμε τα πλοία μας

Χ. Ακάρ: Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να προστατεύσουμε τα πλοία μας

Στις νέες έρευνες του σκάφους Oruc Reis στην ανατολική Μεσόγειο αναφέρθηκε την Δευτέρα ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος τόνισε πως η χώρα του έχει «δικαιοδοσία  στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο από τον ΟΗΕ», ενώ σημείωσε πως το πολεμικό ναυτικό της γειτονικής χώρας θα παρέχει κάθε προστασία συνοδεύοντας τα ερευνητικά σκάφη όπου χρειαστεί.

«Το Πολεμικό Ναυτικό μας θα παρέχει την απαραίτητη προστασία συνοδεύοντας τα ερευνητικά σκάφη μας όπου χρειάζεται. Το Oruc Reis συνεχίζει τις προγραμματισμένες δραστηριότητές του», ανάφερε χαρακτηριστικά ο Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος στη συνέχεια τόνισε πως «Έχουμε δικαιοδοσία  στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο από τον ΟΗΕ. Αυτό δεν αποτελεί απειλή για κανέναν. Οι Έλληνες κάνουν τα πάντα για να αυξήσουν την ένταση».

Σημειώνεται πως νωρίτερα σήμερα , στο ίδιο μήκος κύματος, ο Τούρκος Υπουργός Ενέργειας  Φατίχ Ντονμέζ με μήνυμά του στο Twitter, ανέφερε ότι «η συντήρηση του σεισμικού ερευνητικού πλοίου μας Oruc Reis ολοκληρώθηκε. Το πλοίο μας ξεκίνησε με σκοπό να κάνει την ακτινογραφία της Μεσογείου. Θα συνεχίσουμε να ερευνούμε, να σκάβουμε και να προστατεύουμε τα δικαιώματά μας. Αν υπάρχει (φυσικό αέριο) σίγουρα θα το βρούμε».

Turkish Defense Ministry via AP