Χ. Ακάρ: Ο Μακρόν το παίζει «Ναπολέων» αλλά δεν συμβάλλει σε μια λύση

Χ. Ακάρ: Ο Μακρόν το παίζει «Ναπολέων» αλλά δεν συμβάλλει σε μια λύση

Το ρόλο του «Ναπολέοντα» προσπαθεί να λάβει ο Εμμάνουελ Μακρόν σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας Χουλούσι Ακάρ, ο οποίος προειδοποίησε τον Γάλλο Πρόεδρο ότι πρέπει να σταματήσει να παρεμβαίνει στις σχέσεις Ελλάδας - Τουρκίας ώστε η τρέχουσα «διαφωνία» να επιλυθεί γρήγορα. 

Μιλώντας στο Channel 4 News, ο Χ. Ακάρ ανέφερε: "Ο κ. Μακρον δεν συμβάλλει σε μια λύση». «Ρίχνει λάδι στη φωτιά και γι' αυτό το ζήτημα παρατείνεται».

Και πρόσθεσε: «Προσπαθεί να αναλάβει το ρόλο του Ναπολέοντα, ο οποίος πέθανε πριν από 200 χρόνια. Αλλά μπορούμε όλοι να δούμε ότι δεν είναι ούτε αρκετά ισχυρός ούτε αρκετά ψηλός για να το κάνει».

«Δεν επιδιώκουμε κανένα είδος ιμπεριαλιστικών στόχων. Εμείς προστατεύουμε τα δικαιώματά μας και το νόμο», ανέφερε ο Χ. Ακάρ.

Οι εντάσεις μεταξύ Άγκυρας και Αθήνας προέκυψαν λόγω της άρνησης της Τουρκίας να υποχωρήσει από τη διεξαγωγή έρευνας και γεωτρήσεων σε τμήμα της Ανατολικής Μεσογείου.

Ερωτηθείς εάν η χώρα του θα συνεχίσει τις έρευνες, ο κ. Ακάρ είπε: «Φυσικά θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Είναι δικαίωμα και νόμος των 83 εκατομμυρίων ανθρώπων και του έθνους μας. Δεν αποτελεί απειλή εναντίον κανενός».