Χ. Ακάρ: Η Ελλάδα εξαπατά με ψέματα - Κάνει ό,τι μπορεί για να πιέσει την Τουρκία

Χ. Ακάρ: Η Ελλάδα εξαπατά με ψέματα - Κάνει ό,τι μπορεί για να πιέσει την Τουρκία

Νέα επίθεση κατά της χώρας μας εξαπέλυσε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Hürriyet o Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ. «Κάνει ό,τι μπορεί για να πιέσει την Τουρκία» ισχυρίστηκε και υποστήριξε πως «πηγαίνει από πόρτα σε πόρτα και εξαπατά με ψέματα».

Χαρακτηριστικά στο επίμαχο απόσπασμα της συνέντευξής του αναφέρει: «Η Ελλάδα εξέδωσε 49 Navtex τους τελευταίους τρεις μήνες αλλά δραστηριοποιήθηκε μόνο σε δύο. Όλα τα επιχειρήματα που παρουσιάζει ως προβλήματα είναι δικά της δημιουργήματα. Κάνει ό,τι μπορεί για να στριμώξει την Τουρκία.  Όταν λέμε στην Ελλάδα "ας καθίσουμε να μιλήσουμε", εκείνη αρνείται να συναντηθεί. Πηγαίνει από πόρτα σε πόρτα και εξαπατά με ψέματα».

Ερωτηθείς για τις μελλοντικές σχέσεις της Τουρκίας με τις ΗΠΑ, μετά την αγορά των S-400 και τις κυρώσεις που ψηφίσθηκαν στο κογκρέσο σημείωσε ότι οι σχέσεις των δυο χωρών βασίζονται στα χρόνια και πως οι S-400 δεν ήταν μια απλή επιλογή, αλλά αναγκαιότητα διότι, όπως τόνισε «τίθεται θέμα ασφάλεια των 83 εκατομμυρίων πολιτών μας». 

«Δεν είναι σωστό να βγουν τα σπαθιά από τώρα με την κυβέρνηση Μπάιντεν. Είναι ωφέλιμο να δούμε τη διαδικασία και να καθορίσουμε ένα πλάνο. Το ΡΚΚ ισούται με το YPG. Αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό. Η προσδοκία μας είναι να τερματιστεί η στήριξη, συμπεριλαμβανομένων και των πυρομαχικών», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για τον Χαφτάρ ο Ακάρ υποστήριξε ότι «πρόκειται για πιόνι, για μαριονέτα που χρησιμοποιείται από τρίτους» και ότι «προσπαθεί να οδηγήσει τη Λιβύη σε αστάθεια υπηρετώντας άλλους». Ο Ακάρ επισημαίνει δε ότι ο Χάφταρ φοβάται επειδή έχουν ανακαλυφθεί πολλοί ομαδικοί τάφοι στη Λιβύη και νοιώθει άβολα λόγω του φόβου των διεθνών ποινικών δικαστηρίων. Για ορισμένες χώρες είναι εχθρός της ανθρωπότητας, υποστήριξε.