Χ. Ακάρ: Η Ελλάδα ευθύνεται για τις εντάσεις στην Μεσόγειο

Χ. Ακάρ: Η Ελλάδα ευθύνεται για τις εντάσεις στην Μεσόγειο

Πυρά εναντίον της Ελλάδας εξαπέλυσε εκ νέου ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, κατηγορώντας τη χώρα μας πως εκείνη ευθύνεται για τις εντάσεις στην ανατολική Μεσόγειο, ενώ υπογράμμισε πως «η Τουρκία δεν πρόκειται να επιτρέψει την παραβίαση των δικαιωμάτων της στην περιοχή».

Αναλυτικότερα, μιλώντας σε στελέχη των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων που βρέθηκαν τους προηγούμενους μήνες στη Λιβύη, ο Χ. Ακάρ αναφέρθηκε στις εντάσεις με την Ελλάδα έκανε λόγο για κλιμάκωση των κρίσεων με ευθύνη της χώρας μας, ενώ ανέφερε πως η Ελλάδα επιδεικνύει ασέβεια προς το Διεθνές Δίκαιο

«Δυστυχώς από την πλευρά της Ελλάδας συνεχώς υπάρχουν προκλήσεις, κλιμάκωση των κρίσεων, ασέβεια προς το διεθνές δίκαιο και ρητορική απειλών. Εμείς από την άλλη πλευρά δηλώνουμε πως δε θα επιτρέψουμε να παραβιαστούν τα δικαιώματά μας, υπό κανένα τρόπο, όσες προβοκάτσιες κι αν θέλετε να κάνετε και όσες NAVTEX και αν δημοσιεύσετε», τόνισε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας.

Ο ίδιος υπογράμμισε πως η Τουρκία παραμένει πιστή στον δρόμο της ειρήνης και του διαλόγου με την Ελλάδα, ζητώντας παράλληλα από ΕΕ και ΗΠΑ να μη γίνονται μέρος των ελληνοτουρκικών διαφορών.

«Εμείς υποστηρίζουμε τον διάλογο, αυτό είναι το σημαντικό. Αλλά αν απέναντι στον διάλογο, στα δίκαια και τα δικαιώματά μας υπάρχει μία αδιαφορία και υπάρχει μία επίθεση απέναντι σε αυτά, τότε επιθυμούμε όλοι να γνωρίζουν πως είμαστε άκρως αποφασισμένοι να τα προστατεύσουμε (…) Στις τρίτες χώρες τους λέμε πως δεν πρέπει με κανένα τρόπο τα προβλήματα μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας, να συζητούνται ως προβλήματα με την Ευρώπη, με την ΕΕ και με την Αμερική», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τούρκος υπουργός Άμυνας.