ΓΔ: 896,04 -10,03 (-1,11 %)

Τζίρος: 83,50 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 2018η
Τρίτη, 11 Μαΐου 2021

ΓΔ: 896,04 -10,03 (-1,11 %)

Τζίρος: 83,50 εκατ. €   RT

Χ. Ακάρ: Η Ελλάδα εμποδίζει τις σχέσεις καλής γειτονίας με απειλητικές πρακτικές

Χ. Ακάρ: Η Ελλάδα εμποδίζει τις σχέσεις καλής γειτονίας με απειλητικές πρακτικές

Μια ημέρα πριν την έναρξη των διερευνητικών επαφών Ελλάδας - Τουρκίας στην Αθήνα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ κατηγόρησε τη χώρα μας ότι «δυστυχώς, ακόμα εμποδίζει, παρακωλύει την εγκαθίδρυση αυτών των σχέσεων καλής γειτονίας με ένα ύφος που δεν αρμόζει στην καλή γειτονία και ορισμένες απειλητικές πρακτικές που αυξάνουν, κλιμακώνουν την ένταση».

Σύμφωνα με το TRT κατά τη διάρκεια σύσκεψης μέσω τηλεδιάσκεψης του Τούρκου υπουργού Άμυνας με τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων και τους αρχηγούς των τριών κλάδων των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων δήλωσε ότι η Τουρκία δίνει σημασία στις συνομιλίες με την Ελλάδα, την οποία κάλεσε να εγκαταλείψει το συντομότερο δυνατόν την αδιάλλακτη και προκλητική της στάση.

«Θέλουμε να έχουμε σχέσεις καλής γειτονίας με όλους τους γείτονες μας, ιδίως την Ελλάδα και φυσικά περιλαμβανομένης και της Αιγύπτου και όπως πάντα, αποδίδουμε σημασία στο διάλογο και στο σεβασμό του διεθνούς δικαίου, υπογράμμισε ο Ακάρ ο οποίος εν συνεχεία σημείωσε υποστήριξε ότι η Ελλάδα «κάθε φορά βγάζουν τα θέματα εκτός του πλαισίου Τουρκίας-Ελλάδας και νομίζουν ότι μπορούν να αποκομίσουν ορισμένα οφέλη αντικατοπτρίζοντας το θέμα ως Τουρκία-Ευρωπαϊκή Ένωση και Τουρκία-Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής»

Είναι αδύνατο να φτάσουν κάπου με αυτόν τον τρόπο, είπε ο υπουργός και πρόσθεσε «αναφέρουν συνεχώς τις ασκήσεις ως παράγοντα απειλής. Πρέπει να δουν και να ξέρουν ότι είναι αδύνατο να φτάσουν κάπου με αυτά, πως δεν έχουν την παραμικρή αξία απέναντι στις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις.»

Σχολιάζοντας το ελληνικό εξοπλιστικό πρόγραμμα σημείωσε ότι η Ελλάδα αναλαμβάνει ακόμα εξοπλιστικές πρωτοβουλίες παρά τις οικονομικές συνθήκες μέσα στις οποίες βρίσκεται και πως «όλοι γνωρίζουν ότι αυτά είναι εις βάρος του ελληνικού λαού. Ειδικά οι δηλώσεις ορισμένων Ελλήνων ακαδημαϊκών, κάποιων πολιτικοί, πρώην γραφειοκρατών και στρατιωτικών ε.α. για τα εν λόγω θέματα δείχνουν ότι συμμερίζονται τις απόψεις μας.»