7ος χρόνος, ημέρα 2185η
Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2021

CEO Intesa SanPaolo: Θα υπάρξουν συγχωνεύσεις τραπεζών στην Ιταλία

CEO Intesa SanPaolo: Θα υπάρξουν συγχωνεύσεις τραπεζών στην Ιταλία
AP Images

Την εκτίμηση ότι θα υπάρξουν συγχωνεύσεις στον ιταλικό τραπεζικό τομέα τους επόμενους μήνες, εξέφρασε ο διευθύνων σύμβουλος της Intesa SanPaolo μεγαλύτερης τράπεζας της Ιταλίας.

Μιλώντας στο Squawk Box του CNBC την Παρασκευή, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Intesa Sanpaolo, Κάρλο Μεσίνα, δήλωσε: «Νομίζω ότι τον επόμενο χρόνο, οπότε εντός 12 μηνών, θα υπάρξει κάποια συμφωνία συγχώνευσης στη χώρα. Δεν ξέρω τι είδους τράπεζα μπορεί να συγχωνευθεί ή αλλά σίγουρα θα υπάρξει κάποια εξέλιξη».

Το σχόλιό του έρχεται μετά την ανακοίνωση της S&P Global Market Intelligence σε σημείωμα τον Μάρτιο ότι η Ιταλία βρίσκεται στο κατώφλι να γίνει «η πιο πολυσύχναστη αγορά συγχωνεύσεων τραπεζών στην Ευρώπη το 2021».

Σύμφωνα με τον οίκο αξιολόγησης, ο μεγάλος αριθμός ιταλικών τραπεζών, το σχετικό μέγεθος της αγοράς που λαμβάνουν οι κορυφαίες τράπεζες αλλά και η ανάγκη για ψηφιοποίηση αυξάνουν την πίεση για ενοποίηση των μικρότερων τραπεζών.

Σημειώνεται ότι τον Δεκέμβριο είχαν γίνει γνωστά σχέδια για συγχώνευση της τράπεζα BPER με την UniCredit. Η UniCredit βρίσκεται στο επίκεντρο διάφορων αναφορών που σχετίζονται με πιθανές εξαγορές και συγχωνεύσεις (M&) αφότου ο CEO, Ζαν Πιερ Μουσιέ αποφάσισε να παραιτηθεί. Ο Μουσιέ είχε αποκλείσει κατηγορηματικά τις M&A, υποστηρίζοντας ότι ήθελε να επιστρέψει τα πλεονάζοντα κεφάλαια στους μετόχους.