7ος χρόνος, ημέρα 2102η
Τρίτη, 3 Αυγούστου 2021

ByteDance: Η TikTok δεν σχεδιάζει να εισάχθεί προς το παρόν στο χρηματιστήριο

ByteDance: Η TikTok δεν σχεδιάζει να εισάχθεί προς το παρόν στο χρηματιστήριο
Shutterstock

H ByteDance ιδιοκτήτρια εταιρεία της δημοφιλούς εφαρμογής TikTok μετά από πολύμηνη «σιωπή» ανακοίνωσε ότι δεν σχεδιάζει να εισάγει την μετοχή στο χρηματιστήριο.

«Μετά από μια εμπεριστατωμένη έρευνα, πιστεύουμε ότι η εταιρεία αυτή τη στιγμή δεν πληροί τα κριτηρία για να εισαχθεί στο χρηματιστήριο» ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωση της.

Τον περασμένο μήνα, η ByteDance προσέλαβε τον πρόεδρο των διεθνών επιχειρήσεων της Xiaomi Τσου Ζι ως επικεφαλής οικονομικό διευθυντή. Ο Τσου είχε επιβλέψει την εισαγωγή της κινεζικής εταιρείας τεχνολογίας στο χρηματιστήριο το 2018, γεγονός που πυροδότησε φήμες για και για την TikTok.

Το Reuters ανέφερε τον περασμένο Ιούλιο ότι η ByteDance μελετούσε τη δυνατότητα εγγραφής των επιχειρήσεών της, στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ ή στον δείκτη STAR Board της Σαγκάης.

Σημειώνεται ότι στον τελευταίο γύρο χρηματοδότησής τον Δεκέμβριο, η ByteDance της οποίας επενδυτές είναι μεταξύ άλλων η Sequoia Capital και KKR αποτιμόταν στα 180 δισεκατομμύρια δολάρια. Άλλοι επενδυτές περιλαμβάνουν τη SIG Asia Investment LLLP, την General Atlantic και την εταιρεία τεχνολογίας Coatue.