Βυθίζεται η μετοχή της GameStop - Πτώση της τάξης του 30%

Βυθίζεται η μετοχή της GameStop - Πτώση της τάξης του 30%

«Βουτιά» πάνω από 30% σημειώνει η μετοχή της GameStop σήμερα, ανατρέποντας το +18% που σημείωνε στις ηλεκτρονικές συναλλαγές.

Η αλυσίδα βιντεοπαιχνιδιών υποχωρεί για δεύτερη φορά σε τρεις συνεδριάσεις. Οι μετοχές της εταιρείας κατρακύλησαν μέχρι τα 213,07 δολάρια στη Νέα Υόρκη, με τις χρηματιστηριακές αρχές να προχωρούν σε προσωρινή αναστολή των συναλλαγών

Ωστόσο, η μετοχή προέρχεται από ένα ράλι της τάξεως του 1.625% τον Ιανουάριο, προκαλώντας την απώλεια από την αγορά σχεδόν 20 δισ. δολαρίων ως αντιστάθμιση κεφαλαίων με αρνητικές θέσεις έναντι της μετοχής, σύμφωνα με στοιχεία της S3 Partners.

Η Robinhood και άλλες εφαρμογές διαπραγμάτευσης συνεχίζουν να περιορίζουν την αγορά συμβολαίων μετοχών και option της GameStop, καθώς και εκείνων που έχουν εμπλακεί στις επιλογές των social media traders, μετά από μια εβδομάδα εξαιρετικά ευμετάβλητων συναλλαγών εξαιτίας μιας φρενίτιδας λιανικού εμπορίου με τίτλο "WallStreetBets".

Η Robinhood επέβαλε επίσης περιορισμούς για τις μετοχές των AMC Entertainment, BlackBerry, Koss, Express, Nokia, Genius Brands International και Naked Brand Group.

Λίγο νωρίτερα ο γνωστός δισεκατομμυριούχος επενδυτής Λεόν Κούπερμαν είχε προειδοποιήσει τους μικρομετόχους που συνασπίζονται μέσω της πλατφόρμας Reddit και αγοράζουν τη μετοχή της GameStop ότι αν δεν έχουν την απαιτούμενη εμπειρία είναι βέβαιο πώς θα χάσουν χρήματα.