Δευτέρα 18 Μαΐου 2020, 14:11

-A +A

Bundesbank: Μεγάλη συρρίκνωση της γερμανικής οικονομίας το β΄ τρίμηνο

Δευτέρα 18 Μαΐου 2020, 14:11
Bundesbank: Μεγάλη συρρίκνωση της γερμανικής οικονομίας το β΄ τρίμηνο
-A +A

Μεγάλη συρρίκνωση της οικονομίας το δεύτερο τρίμηνο, παρά τη χαλάρωση των πιο επιβαρυντικών για την οικονομία περιορισμών που τέθηκαν σε ισχύ για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού, προβλέπει η γερμανική κεντρική τράπεζα Bundesbank στη μηνιαία οικονομική έκθεσή της.

«Παρά τα μέτρα χαλάρωσης που εφαρμόζονται, η κοινωνική και οικονομική ζωή στη Γερμανία απέχει ακόμη πάρα πολύ από ό,τι θεωρείτο προηγουμένως φυσιολογικό. Οι διαθέσιμοι οικονομικοί δείκτες υποδηλώνουν μία αντίστοιχα ζοφερή εικόνα», σημείωσε η Μπούντεσμπανκ, όπως μεταδίδει το Reuters.

Η γερμανική οικονομία συρρικνώθηκε 2,2% στο πρώτο τρίμηνο του έτους σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, που ήταν η μεγαλύτερη μείωση από το 2009 και η Bundesbank σημείωσε ότι η παραγωγή θα είναι «σημαντικά μικρότερη» στο δεύτερο τρίμηνο, αναφέρει το πρακτορείο.

Αν και η άρση των περιορισμών θα βοηθήσει την οικονομία, η κεντρική τράπεζα πρόσθεσε ότι ορισμένοι περιορισμοί είναι πιθανόν να παραμείνουν για μία εκτεταμένη περίοδο και ότι πιθανόν οι καταναλωτές να είναι επιφυλακτικοί. 

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Παρασκευή, 29 Μαΐου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα