British Airways: Μείωση 50% στους μισθούς των πιλότων το επόμενο δίμηνο

British Airways: Μείωση 50% στους μισθούς των πιλότων το επόμενο δίμηνο

Οι πιλότοι της British Airways θα υποστούν μείωση του βασικού τους μισθού κατά 50% τον Απρίλιο και τον Μάιο, καθώς ο βρετανικός αερομεταφορέας επιδιώκει να μειώσει το λειτουργικό του κόστος για να επιβιώσει εν μέσω της κρίσης που προκαλεί για ολόκληρο τον κλάδο η πανδημία του κορονοϊού, έγραψε η εφημερίδα Financial Times χθες Πέμπτη.

Σε επιστολή της προς το προσωπικό της, η διοίκηση της BA ανέφερε πως έχει συμφωνήσει σε κάποια πρώτα μέτρα με το συνδικαλιστικό όργανο που εκπροσωπεί τους χειριστές της, την ένωση BALPA. Σκοπός είναι να αντιμετωπιστεί «η άμεση απειλή» για την εταιρεία που έχει εγείρει η πανδημία και «ο χωρίς προηγούμενο αντίκτυπός της» στη δραστηριότητά της.

Η μείωση των αποδοχών θα γίνει το επόμενο τρίμηνο, σύμφωνα με το δημοσίευμα των FT.

Την περασμένη εβδομάδα ο διευθύνων σύμβουλος του βρετανικού αερομεταφορέα, ο Άλεξ Κρουζ, ενημέρωσε το προσωπικό ότι θα περικοπούν θέσεις εργασίας και θα καθηλωθούν αεροσκάφη στο έδαφος για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση που έχει δημιουργήσει η πανδημία.

Η εταιρεία παρέπεμψε το αίτημα του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς να σχολιάσει το δημοσίευμα των Φαϊνάνσιαλ Τάιμς στη συνδικαλιστική ένωση των πιλότων. Η BALPA δεν απάντησε αμέσως όταν της ζητήθηκε σχόλιο.