Brexit: Στις Βρυξέλλες σήμερα ο Μπ. Τζόνσον για τις πλέον κρίσιμες συνομιλίες

Brexit: Στις Βρυξέλλες σήμερα ο Μπ. Τζόνσον για τις πλέον κρίσιμες συνομιλίες

Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει σήμερα ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον  σε μια ύστατη προσπάθεια σύναψης εμπορικής συμφωνίας πριν την οριστική έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Τζόνσον αναμένεται να συναντηθεί με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν μετά την τηλεδιάσκεψη που είχαν το απόγευμα της Δευτέρας.

Παρά τις συνθήκες της πανδημίας, ο Τζόνσον θα μεταβεί την Τετάρτη αεροπορικώς στη βελγική πρωτεύουσα και θα έχει δείπνο εργασίας με την επικεφαλής της Κομισιόν κατά το οποίο θα γίνει εκτενής επισκόπηση και διεξοδική συζήτηση των εκκρεμών θεμάτων, μήπως και βρεθεί κοινός τόπος στο παρά πέντε, όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ του το BBC.

Με φόντο τα παραπάνω, η Βρετανία ανακοίνωσε χθες ότι θα αποσύρει από το νομοσχέδιο τις ρυθμίσεις που παραβιάζουν την συμφωνία αποχώρησης του Brexit σε μια προσπάθεια να μην  υπονομεύσει περαιτέρω την διαπραγματευτική διαδικασία για την επίτευξη εμπορικής συμφωνίας με την ΕΕ.

Ο Μάικλ Γκόουβ, κορυφαίος υπουργός της κυβέρνησης του Μπόρις Τζόνσον, ανακοίνωσε ότι «υπήρξε επί της αρχής συμφωνία για όλα τα θέματα, κυρίως αναφορικά με το Πρωτόκολλο για την Ιρλανδία και την Βόρεια Ιρλανδία».

Πλέον, η Βρετανία θα αποσύρει τα άρθρα 44, 45 και 47 του Νομοσχεδίου για την Εσωτερική Αγορά (Internal Market Bill) και δεν θα εισαγάγει άλλες αντίστοιχες ρυθμίσεις στο Νομοσχέδιο περί Φορολογίας (Taxation Bill), ανακοίνωσε η βρετανική κυβέρνηση.