Βrexit: Παραιτήθηκε ο επικεφαλής νομικός σύμβουλος της κυβέρνησης λόγω των σχεδίων Τζόνσον 

Βrexit: Παραιτήθηκε ο επικεφαλής νομικός σύμβουλος της κυβέρνησης λόγω των σχεδίων Τζόνσον 

Ο Τζόναθαν Τζόουνς επικεφαλής της νομικής υπηρεσίας της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου παραιτήθηκε μετά τα δημοσιεύματα που φέρουν την κυβέρνηση Τζόνσον να προσπαθεί να παρακάμψει ορισμένα μέρη της συμφωνία για το Brexit.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται η εφημερίδα Financial Times, ο Τζόουνς δικηγόρος του Υπουργείου Οικονομικών και ο μόνιμος γραμματέας του νομικού τμήματος της κυβέρνησης παραιτήθηκε λόγω έντονων διαφωνιών με τους χειρισμούς της Ντάουνινγκ Στρητ στο ζήτημα του Brexit.

Συγκεκριμένα, ο Τζόναθαν Τζόουνς φέρεται να είναι "πολύ δυσαρεστημένος" με την ξαφνική (φερόμενη) απόφαση του Τζόνσον να αντικαταστήσει μέρος της συμφωνίας αποχώρησης του 2019 από την ΕΕ που αφορά την Ιρλανδία. Πηγές που επικαλούνται βρετανικά μέσα αναφέρουν ότι ο Τζόουνς είχε έντονες διαφωνίες με την Γενική Εισαγγελέα Σουελα Μπρειβερμαν η οποία αντικατέστησε τον Τζέφρι Κοξ.

Η παραίτηση Τζόουνς έρχεται να προστεθεί σε αυτή του γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου Μαρκ Σεντγουιλ, του μόνιμου γραμματέα του Υπουργείου Εξωτερικών Σάιμον ΜακΝτόναλντ και του Τζόναθαν Σλέιτερ στο Υπουργείο Παιδείας, οι οποίες αποδίδονται στον αμφιλεγόμενο σύμβουλο του Μπόρις Τζόνσον, Ντομινίκ Κάμινγκς.