Brexit: Ο Μπαρνιέ πιστεύει ότι ακόμα και τώρα υπάρχουν ελπίδες συμφωνίας

Brexit: Ο Μπαρνιέ πιστεύει ότι ακόμα και τώρα υπάρχουν ελπίδες συμφωνίας

Αισιόδοξος ότι η εμπορική συμφωνία της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τη Βρετανία είναι ακόμα δυνατή παρά τις παλινωδίες της κυβέρνησης Τζόνσον, παραμένει ο Ευρωπαίος διαπραγματευτής για το Brexit, σύμφωνα με τρεις διπλωματικές πηγές που μίλησαν στο Reuters, τονίζοντας ωστόσο ότι οι επόμενες μέρες θα είναι αποφασιστικές.

Μιλώντας χθες Τετάρτη πίσω από κλειστές πόρτες, ο Μισέλ Μπαρνιέ απευθυνόμενος στους 27 εκπροσώπους των χωρών μελών της ΕΕ, εξέφρασε την πεποίθηση ότι στις διαπραγματεύσεις θα υπάρξει θετική κατάληξη.

«Ο Μπαρνιέ εξακολουθεί να πιστεύει ότι μια συμφωνία είναι δυνατή αν και οι επόμενες μέρες είναι κρίσιμες», δήλωσε στο Reuters μία από τις διπλωματικές πηγές της Ε.Ε.

Ένας δεύτερος διπλωμάτης, όταν ρωτήθηκε από το πρακτορείο, τι είπε ο Μπαρνιέ την Τετάρτη και αν υπήρχε ακόμη πιθανότητα για συμφωνία με το Ηνωμένο Βασίλειο, τόνισε: «Η ελπίδα παραμένει ακόμα ζωντανή».

Σημειώνεται ότι η απόφαση του Τζόνσον να παραβιάσει κατάφωρα το διεθνές δίκαιο έχει βυθίσει και πάλι την διαδικασία του Brexit σε κρίση, λιγότερο από τέσσερις μήνες μετά την οριστική έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση με την ολοκλήρωση της μεταβατικής περιόδου στις 31 Δεκεμβρίου.