Βρετανία: Ξεπέρασαν τους 10.000 οι νεκροί από τον κορονοϊό

Βρετανία: Ξεπέρασαν τους 10.000 οι νεκροί από τον κορονοϊό

Ο αριθμός των νεκρών από την Covid-19 αυξήθηκε στους 10.612, καθώς άλλοι 737 άνθρωποι προστέθηκαν στον μακρύ κατάλογο εκείνων που έχασαν τη ζωή τους από την πανδημία, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, όπως μετέδωσε το Reuters.

Τις δύο προηγούμενες ημέρες, οι θάνατοι ξεπερνούσαν τους 900. Τα Σαββατοκύριακα, αφότου ξέσπασε η πανδημία, αναφέρονται λιγότεροι θάνατοι, κάτι που μπορεί να σημαίνει ότι υπάρχει καθυστέρηση στη δήλωσή τους.

Ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ χαρακτήρισε «ζοφερή» τη σημερινή ημέρα, καθώς η χώρα μπήκε στη λίστα εκείνων όπου οι θάνατοι ξεπέρασαν τους 10.000. Σημείωσε όμως ότι η τήρηση της κοινωνικής αποστασιοποίησης φαίνεται ότι κάνει τη διαφορά, σε αυτήν την κρίσιμη περίοδο.

Σύμφωνα με τον υπουργό, το Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS) δεν έχει κορεστεί από την πανδημία και αυτή τη στιγμή διαθέτει 2.295 διαθέσιμες κλίνες σε μονάδες εντατικής θεραπείας. «Στην αρχή αυτής της κρίσης, ο κόσμος έλεγε ότι το NHS θα καταβληθεί. Και είδαμε αυτόν τον κίνδυνο αλλού, όχι όμως και εδώ», πρόσθεσε.

Όπως είπε, αυτή τη στιγμή οι βρετανικές υγειονομικές υπηρεσίες διαθέτουν 9.775 αναπνευστήρες και τις προηγούμενες ημέρες μοιράστηκαν 121.000 προστατευτικές στολές, ενώ ταυτόχρονα πάνω από 5.000 πρώην εργαζόμενοι στο NHS επέστρεψαν για να δώσουν τη μάχη στην πρώτη γραμμή. Επιπλέον, έχουν ελεγχθεί για τον νέο κορονοϊό 42.812 εργαζόμενοι στο NHS και στις υπηρεσίες πρόνοιας, καθώς και τα μέλη των οικογενειών τους.

AP Photo/Kirsty Wigglesworth