Βρετανία: Στη λίστα κυρώσεων Αμπράμοβιτς και έξι ακόμα Ρώσοι επιχειρηματίες

Βρετανία: Στη λίστα κυρώσεων Αμπράμοβιτς και έξι ακόμα Ρώσοι επιχειρηματίες

Την επιβολή κυρώσεων σε επτά Ρώσους επιχειρηματίες, μεταξύ αυτών και του ιδιοκτήτη της Τσέλσι, Ρομάν Αμπράμοβιτς, ανακοίνωσε η Βρετανία. Ο Ρώσος, μαζί με τους Σετσίν, Ντεριπάσκα, Λεμπέντεφ, Μίλερ, Κόστιν και Τοκάρεφ αντιμετωπίζουν «πάγωμα περιουσιακών» στοιχείων, απαγόρευση συναλλαγών με ιδιώτες και επιχειρήσεις και άλλες κυρώσεις.

Ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον δήλωσε ότι δεν μπορεί να υπάρχουν «ασφαλή καταφύγια για όσους υποστήριξαν την άγρια επίθεση του Πούτιν στην Ουκρανία», σύμφωνα με το SkyNews.

Η κυβέρνηση της Βρετανίας αναφέρει ότι  οι Ρώσοι ολιγάρχες στις τελευταίες προσθήκες στον κατάλογο κυρώσεων έχουν συνολική καθαρή περιουσία περίπου 15 δισεκατομμυρίων λιρών.

Ο κ. Αμπράμοβιτς, ο πιο γνωστός Ρώσος ολιγάρχης της Βρετανίας, ανέλαβε την ποδοσφαιρική ομάδα της Τσέλσι το 2003 και είπε ότι θα πουλήσει την ομάδα - με τα έσοδα να πηγαίνουν προς όφελος των θυμάτων του πολέμου στην Ουκρανία. Επίσης έχει μερίδια στον κολοσσό του χάλυβα Evraz και στο Norilsk Nickel.

Ο Ντεριπάσκα έχει μερίδια στον Όμιλο En+, ο Σετσίν είναι διευθύνων σύμβουλος της Rosneft και ο Κόστιν πρόεδρος της τράπεζας VTB.

Ο Μίλερ είναι διευθύνων Σύμβουλος της ενεργειακής εταιρείας Gazprom, ο Τοκάρεφ: πρόεδρος της ρωσικής κρατικής εταιρείας αγωγών Transneft και ο Λεμπέντεφ πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Bank Rossiya.