Βρετανία: Σε τηλεργασία σχεδόν το σύνολο του χρηματοπιστωτικού κλάδου

Βρετανία: Σε τηλεργασία σχεδόν το σύνολο του χρηματοπιστωτικού κλάδου

Οι μεγαλύτερες τράπεζες του City στο Λονδίνο έχουν ήδη ανακοινώσει στους υπαλλήλους τους ότι θα επιστρέψουν σε καθεστώς εργασίας από το σπίτι καθώς η Βρετανία μπαίνει από την Πέμπτη σε δεύτερο lockdown.

Μετά την ανακοίνωση του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον ότι η Βρετανία θα μπει από την Πέμπτη σε καθεστώς περιοριστικών μέτρων, τράπεζες όπως η Goldman Sachs και η Deutsche Bank επέστρεψαν πλήρως στην τηλεργασία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το σύνολο σχεδόν του χρηματοπιστωτικού κλάδου της Βρετανίας έχει προσαρμοστεί σε αυτό το καθεστώς απο τον Μάρτιο, παρά την παρακίνηση του Τζόνσον ο οποίος ζήτησε τον Ιούλιο να επιστρέψουν κανονικά στις εργασίες τους.

Σύμφωνα με τη έρευνα της PwC ποσοστό 65% των εργαζομένων έχει δηλώσει ότι δεν νιώθει άνετα να επιστρέψει στο γραφείο, όσο δεν έχει εξαλειφθεί ο κορονοϊός ή δεν έχει βρεθεί το κατάλληλο εμβόλιο.

Το προηγούμενο διάστημα, η NatWest Group, η Standard life Aberdeen, η Barclays BNP Paribas UK, Janus Henderson Group και η HSBC είχαν μπει πλήρως σε τηλεργασία.

H Standard Life Aberdeen είχε ανακοινώσει στις 3 Ιουνίου ότι οι 4,900 υπάλληλοι της θα δουλεύουν μέχρι το τέλος του έτους από το σπίτι τους, ενώ υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Barclays είχε πει ότι "Η ιδέα να βάζουμε 7,000 ανθρώπους σε ένα κτίριο με τις παρούσες συνθήκες είναι απλά τρέλα". Η Royal Bank of Scotland έχει θέσει σε καθεστώς τηλεργασίας το 80% των 50,000 εργαζομένων της στη Βρετανία.