Βρετανία: Πρώτη σταδιακή χαλάρωση των μέτρων περιορισμού

Βρετανία: Πρώτη σταδιακή χαλάρωση των μέτρων περιορισμού

Στην πρώτη χαλάρωση των μέτρων περιορισμού προχωρά σήμερα η Βρετανία έπειτα από 10 εβδομάδες. Ξεκινούν τα μαθήματα για τα μικρότερα παιδιά, μέχρι έξι άνθρωποι μπορούν να συγκεντρωθούν σε εξωτερικούς χώρους, οι υπαίθριες αγορές αρχίζουν να λειτουργούν ξανά και οι αθλητικοί αγώνες – χωρίς θεατές – πραγματοποιούνται και πάλι, ενώ πάνω από 2 εκατ. άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες θα μπορέσουν να βγουν από το σπίτι.

Παρόλο που το κουδούνι θα χτυπήσει και πάλι στα σχολεία, οι διευθυντές υπολογίζουν ότι το 46% των γονιών θα κρατήσει τα παιδιά του στο σπίτι, νιώθοντας ανησυχία για αυτή την επιστροφή, αίσθημα που μοιάζουν να μοιράζονται και κάποιοι ειδικοί.

Καθώς η Βρετανία έχει καταγράψει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά θανάτων από Covid-19, είναι πολλοί αυτοί που θεωρούν ότι η χαλάρωση των μέτρων είναι πολύ πρόωρη, φοβούμενοι ότι θα μπορούσε να οδηγήσει σε ένα δεύτερο κύμα εξάπλωσης του ιού.

«Η γνώμη της συμβουλευτικής επιτροπής», δήλωσε ο υπουργός Επιχειρηματικότητας Άλοκ Σάρμα στο BBC, «είναι ότι πρέπει να κινηθούμε πολύ προσεκτικά, και αυτό ακριβώς κάνουμε», προσθέτοντας ότι πρόκειται για «πολύ κρίσιμη στιγμή».