Βρετανία: Προβάδισμα υπέρ της παραμονής στην ΕΕ

Βρετανία: Προβάδισμα υπέρ της παραμονής στην ΕΕ

Η εκστρατεία υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση ενόψει του δημοψηφίσματος της 23ης Ιουνίου απέκτησε προβάδισμα 15 εκατοστιαίων μονάδων έναντι των υποστηρικτών της αποχώρησης, όπως καταγράφει μια δημοσκόπηση της εταιρείας Survation η οποία δημοσιεύεται στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας Mail on Sunday.

Η δημοσκόπηση, η πρώτη που βλέπει το φως της δημοσιότητας μετά την επίτευξη συμφωνίας ανάμεσα στον πρωθυπουργό της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον και τους υπόλοιπους 27 επικεφαλής κυβερνήσεων και κρατών της ΕΕ, κατέδειξε ότι το 48% των ψηφοφόρων τάσσεται υπέρ της παραμονής, ενώ το 33% υπέρ της αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ωστόσο ένα 19% των ψηφοφόρων παραμένει αναποφάσιστο, σημειώνει η Μέιλ ον Σάντεϊ.

Η δημοσκόπηση κατέγραψε ακόμη ότι το 35% των ψηφοφόρων θεωρεί ότι ο Κάμερον τα πήγε καλά στις διαπραγματεύσεις που διεξήχθησαν στη Σύνοδο Κορυφής, ενώ αντίθετα ένα 30% πιστεύει ότι οι επιδόσεις του ήταν κακές, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Το δημοψήφισμα θα μπορούσε να έχει πολύ σοβαρές συνέπειες για την ενότητα της Βρετανίας αλλά και για τη μεγαλύτερη οικονομική και εμπορική κοινότητα του κόσμου.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ