Βρετανία: Προβάδισμα του Συντηρητικού κόμματος της Μέι έναντι των Εργατικών

Βρετανία: Προβάδισμα του Συντηρητικού κόμματος της Μέι έναντι των Εργατικών

Το Συντηρητικό κόμμα της Βρετανίδας πρωθυπουργού Τερέζα Μέι καταγράφει προβάδισμα τεσσάρων μονάδων έναντι του Εργατικού, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα Times, γεγονός που υποδηλώνει ότι μια διαμάχη αναφορικά με τον αντισημιτισμό πλήττει την εικόνα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η δημοσκόπηση YouGov που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή έδειξε ότι το 39% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι θα ψήφιζαν τους Συντηρητικούς, με το ποσοστό τους να είναι αυξημένο κατά 1 μονάδα συγκριτικά με την προηγούμενη εβδομάδα όταν τα δύο κόμματα εμφανίζονταν ισοδύναμα. Το κόμμα των Εργατικών υποχώρησε κατά 3 μονάδες στο 35%.

Ο ηγέτης των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν έχει επικριθεί από οργανώσεις Εβραίων για την ανοχή, όπως την χαρακτηρίζουν, που δείχνει στον αντισημιτισμό μέσα στο κόμμα του.

Η τελευταία δημοσκόπηση υποδηλώνει μια αντιστροφή στην πρόσφατη τάση του να ευνοούνται οι Εργατικοί από την εσωτερική διαμάχη που μαίνεται στους Συντηρητικούς αναφορικά με τα σχέδια της Μέι για το Brexit.

Η δημοσκόπηση, στην οποία συμμετείχαν 1.675 ενήλικες στη Βρετανία και διενεργήθηκε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, έδειξε ότι η Μέι διεύρυνε το προβάδισμά της έναντι του Κόρμπιν στις 14 μονάδες, ένα άλμα 7 μονάδων σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, για το ερώτημα για ποιος είναι ο καταλληλότερος για την πρωθυπουργία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ