Βρετανία: Πολλά πρατήρια καυσίμων παραμένουν κλειστά

Βρετανία: Πολλά πρατήρια καυσίμων παραμένουν κλειστά

Πολλά βρετανικά βενζινάδικα εξακολουθούν σήμερα να μην διαθέτουν καύσιμα όπως αναφέρει το Reuters, μετά από μια χαοτική εβδομάδα που είδε αγορές πανικού, καυγάδες στις αντλίες και οδηγούς που συγκέντρωναν καύσιμα σε μπουκάλια νερού μετά από μια έντονη έλλειψη οδηγών φορτηγών που τέντωσαν τις αλυσίδες εφοδιασμού στο σημείο διακοπής.

Οι ελλείψεις εργαζομένων μετά το Brexit και την πανδημία του COVID έχουν προκαλέσει αταξία σε ορισμένους τομείς της πέμπτης μεγαλύτερης οικονομίας στον κόσμο, διαταράσσοντας τις παραδόσεις καυσίμων και φαρμάκων, ακόμη και αυξάνοντας τους φόβους για μαζική σφαγή ζώων.

Οι Βρετανοί υπουργοί επιμένουν εδώ και μέρες ότι η κρίση υποχωρεί ή ακόμη και τελειώνει, αν και λιανοπωλητές είπαν ότι περισσότερα από 2.000 βενζινάδικα ήταν χωρίς καύσιμα και οι δημοσιογράφοι του Reuters σε όλο το Λονδίνο και τη νότια Αγγλία δήλωσαν ότι δεκάδες αντλίες είναι ακόμα κλειστές.

Οι ουρές των συχνά θυμωμένων οδηγών ξεπήδησαν από τα βενζινάδικα που ήταν ακόμα ανοιχτά στο Λονδίνο.

Η Ένωση Λιανοπωλητών Βενζίνης (PRA), η οποία αντιπροσωπεύει το 65% των 8,380 προαυλίων της Βρετανίας, ανέφερε την Πέμπτη ότι το 27% των αντλιών ήταν στεγνές, το 21% είχε μόνο έναν τύπο καυσίμου και το 52% είχε αρκετή βενζίνη και ντίζελ.

"Αυτό τελειώνει γρηγορότερα από το συνηθισμένο λόγω της άνευ προηγουμένου ζήτησης", δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής της PRA, Γκόρντον Μπάλμερ.

Η κρίση καυσίμων στη Βρετανία σταθεροποιείται αν και η ζήτηση εξακολουθεί να είναι υψηλή, δήλωσε την Παρασκευή ο υπουργός αστυνόμευσης Κιτ Μάλθουους.

"Η κατάσταση σταθεροποιείται σε ολόκληρη τη χώρα, αν και προφανώς υπάρχει ακόμη υψηλή ζήτηση καυσίμων", δήλωσε ο Malthouse στο Sky News. "Ας ελπίσουμε ότι τις επόμενες ημέρες θα διευκολυνθεί καθώς γεμίζουν δεξαμενές".