Βρετανία: «Καμπανάκι» για τις επόμενες εβδομάδες από τον επικεφαλής ιατρικό σύμβουλο

Βρετανία: «Καμπανάκι» για τις επόμενες εβδομάδες από τον επικεφαλής ιατρικό σύμβουλο
APimages

Η Βρετανία θα περάσει την χειρότερη περίοδο της πανδημίας τις επόμενες εβδομάδες πριν φανεί η επίδραση των εμβολιασμών στην κοινότητα προειδοποίησε ο επικεφαλής ιατρός της χώρας.

Ο καθηγητής Κρις Γουιτι κάλεσε τους ανθρώπους να ελαχιστοποιήσουν όλες τις περιττές επαφές καθώς όπως είπε οι επόμενες εβδομάδες θα είναι «οι χειρότερες στιγμές» για το NHS.

Ο καθηγητής Γουιτι δήλωσε στο BBC One's Breakfast: «Αυτό είναι το πρόβλημα όλων. Κάθε άσκοπη επαφή που έχετε με κάποιον είναι ένας πιθανός σύνδεσμος σε μια αλυσίδα μετάδοσης που θα οδηγήσει σε ένα ευάλωτο άτομο». Πρόσθεσε ότι «οποιοσδήποτε δεν είναι σοκαρισμένος» από τον αριθμό των ανθρώπων στο νοσοκομείο «δεν το έχει καταλάβει καθόλου».

«Αυτό είναι που πρέπει να κάνουμε έως ότου τα εμβόλια φέρουν αποτέλεσμα, καθώς θα χρειαστούν μερικές εβδομάδες προτού συμβεί αυτό, είναι πραγματικά να διπλασιαστούν οι προσπάθειες», σημείωσε.

Ο Γουίτι υπογράμμισε, επίσης, ότι η Βρετανία βρίσκεται σήμερα στο χειρότερο σημείο της επιδημίας και ότι ο απολογισμός των νεκρών από την Covid-19, ο οποίος ανέρχεται σε 81.431.

Ερωτηθείς αν θα επανέλθει ποτέ η ζωή στη Βρετανία σε μια κανονικότητα ο Γουίτι σημείωσε ότι θα υπάρξει επάνοδος στους φυσιολογικούς ρυθμούς ζωής, αλλά όχι για κάποιο χρονικό διάστημα, και ότι αυτό θα εξαρτηθεί από το πόσο οι άνθρωποι τηρούν τους κανόνες του lockdown και από την μαζική διάθεση των εμβολίων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ