ΓΔ: 911,42 1,05 (0,12 %)

Τζίρος: 80,04 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 2013η
Πέμπτη, 6 Μαΐου 2021

ΓΔ: 911,42 1,05 (0,12 %)

Τζίρος: 80,04 εκατ. €   RT

Βρετανία: Η Ρωσία υπονομεύει τις Δημοκρατίες μας  

Βρετανία: Η Ρωσία υπονομεύει τις Δημοκρατίες μας  

Το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε τον Ρώσο πρεσβευτή στο Λονδίνο Αντρέι Κέιλιν για εξηγήσεις λίγες ώρες μετά τις κυρώσεις που επέβαλε η αμερικανική κυβέρνηση στο Κρεμλίνο με αφορμή την υπόθεση της SolarWinds.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Φόρειν Όφις, η βρετανική κυβέρνηση εξέφρασε της βαθιά ανησυχία του για την «κακόβουλη δραστηριότητα της Ρωσίας, περιλαμβανομένων των κυβερνο-παρεμβάσεων και της στρατιωτικής ανάπτυξης κοντά στην Ουκρανία».

«Βλέπουμε τι κάνει η Ρωσία για να υπονομεύσει τις δημοκρατίες μας», ανέφερε σε ανακοίνωση ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ντόμινικ Ράαμπ.

«Το Ηνωμένο Βασίλειο θα συνεχίσει να εργάζεται με τους συμμάχους για να εφιστά την προσοχή στην κακόβουλη συμπεριφορά της Ρωσίας εκεί όπου τη διαπιστώνει», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Σημειώνεται ότι οι σχέσεις των δύο πλευρών βρίσκονται σχεδόν στο ναδίρ εδώ και τρία χρόνια και συγκεκριμένα μετά τη δηλητηρίαση του Ρώσου πράκτορα Σεργκέι Σκρίπαλ και της κόρης του Γιούλια στο Σόλσμπερι το 2018. Τότε η βρετανική κυβέρνηση και αρκετές χώρες της Δύσης είχαν προχωρήσει στην απέλαση Ρώσων διπλωμάτων και προξενικού προσωπικού.