7ος χρόνος, ημέρα 2185η
Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2021

Βρετανία: Γραμμή βοήθειας γυναικών μετά τη δολοφονία της Έβεραρντ

Βρετανία: Γραμμή βοήθειας γυναικών μετά τη δολοφονία της Έβεραρντ

Το Ηνωμένο Βασίλειο πασχίζει εδώ και χρόνια να καταπολεμήσει τη βία κατά των γυναικών, καθώς είναι χαρακτηριστικό ότι την τελευταία δεκαετία και σύμφωνα με την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία (ONS) 2.075 γυναίκες έχουν δολοφονηθεί σε Αγγλία και Ουαλία. Την ίδια ώρα σοκάρουν τα στοιχεία για τους βιασμούς και τις απόπειρες βιασμών, που ξεπέρασαν τις 144.000 τον τελευταίο χρόνο.

Ο βιασμός και η δολοφονία της 33χρονης Σάρα Έβεραρντ από αστυνομικό της Μητροπολιτικής Αστυνομίας αλλά και οι 81 δολοφονίες γυναικών που ακολούθησαν σε διάστημα μόλις επτά μηνών στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν ξεσηκώσει μεγάλο κύμα αντιδράσεων και καθιστούν επιτακτική τη λήψη μέτρων από την κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τη DW, λίγες μέρες μετά τις εξαγγελίες του συνεδρίου των Συντηρητικών, η υπουργός Εσωτερικών Πρίτι Πατέλ, έκανε δεκτή την πρόταση του εθνικού δικτύου τηλεπικοινωνιών BT για τη δημιουργία τηλεφωνικής υπηρεσίας, η οποία θα βοηθά τις γυναίκες να περπατούν με ασφάλεια στο δρόμο. Οι χρήστες της υπηρεσίας «Walk Me Home» θα μπορούν είτε μέσω τηλεφώνου, είτε μηνύματος, είτε εφαρμογής να δίνουν λεπτομέρειες για τη διαδρομή που θα ακολουθήσουν. Έτσι με τη βοήθεια GPS η υπηρεσία θα παρακολουθεί τα ίχνη των χρηστών και σε περίπτωση που κάποια γυναίκα δεν επιβεβαιώσει την άφιξή της στον εκτιμώμενο χρόνο, τότε θα ενημερώνει τις επαφές έκτακτης ανάγκης και εν συνεχεία την αστυνομία.