7ος χρόνος, ημέρα 2221η
Τρίτη, 30 Νοεμβρίου 2021

Βρετανία-G7: Διάσκεψη υπουργών για την οικονομική αντοχή μετά την COVID-19

Βρετανία-G7: Διάσκεψη υπουργών για την οικονομική αντοχή μετά την COVID-19
Ap Images

H Βρετανία θα φιλοξενήσει τους υπουργούς Εξωτερικών και Ανάπτυξης των βιομηχανικών κρατών - μελών της Ομάδας των Επτά (G7) και της Ένωσης Κρατών της Νοτιοανατολικής Ασίας (ASEAN) σε διάσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στο Λίβερπουλ από τις 10 ως τις 12 Δεκεμβρίου, όπως ανακοίνωσε σήμερα Δευτέρα το Λονδίνο.

Η διάσκεψη θα εξετάσει ζητήματα συμπεριλαμβανομένης της οικονομικής αντοχής μετά την COVID-19, της παγκόσμιας υγείας και των ανθρώπινων δικαιωμάτων, όπως ανέφερε σε μία ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας.

Στροφή Βρετανίας προς Ινδία και Ειρηνικό

Μεταξύ των υπουργών που θα λάβουν μέρος στη διάσκεψη είναι οι υπουργοί της Μαλαισίας, της Ταϊλάνδης και της Ινδονησίας, σύμφωνα με την ίδια πηγή, που πρόσθεσε ότι πρόκειται για την πρώτη συμμετοχή υπουργών της ASEAN σε διάσκεψη των υπουργών Εξωτερικών της G7 και πως η εξέλιξη αντανακλά «την αυξανόμενη στροφή της Βρετανίας προς την περιοχή της Ινδίας και του Ειρηνικού».

Η Βρετανία έχει την κυλιόμενη προεδρία της G7 για το 2021 και έχει ήδη φιλοξενήσει την παγκόσμια διάσκεψη COP για το κλίμα στη Γλασκόβη αυτό το μήνα και τη διάσκεψη των ηγετών της G7 στο παραθαλάσσιο θέρετρο Κάρμπις Μπέι τον Ιούνιο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ