Βρετανία: Επεξεργαζόμαστε τι θα ζητήσουμε από την ΕΕ, δήλωσε ο αρμόδιος υπουργός για το Brexit

Βρετανία: Επεξεργαζόμαστε τι θα ζητήσουμε από την ΕΕ, δήλωσε ο αρμόδιος υπουργός για το Brexit

Η Βρετανία εξακολουθεί να επεξεργάζεται τι θα ζητήσει από την ΕΕ ώστε να καθησυχαστούν οι ανησυχίες των Βρετανών βουλευτών όσον αφορά το σχέδιο ασφαλείας, γνωστό ως backstop, που έχει στόχο να αποτραπεί ένα σκληρό σύνορο ανάμεσα στην Ιρλανδία και τη Βόρεια Ιρλανδία, δήλωσε σήμερα ο υπουργός που είναι αρμόδιος για το Brexit Στίβεν Μπάρκλεϊ.

Ερωτηθείς από το τηλεοπτικό δίκτυο του BBC ποια είναι η συγκεκριμένη πρόταση που θα κάνει η Βρετανία στην ΕΕ, ο Μπάρκλεϊ απάντησε: «Πάνω σε αυτό εργαζόμαστε στο πλαίσιο της πρακτικής ακρόασης».

«Η ΕΕ δεν θέλει να βρεθεί σε μια κατάσταση στην οποία δεν θα υπάρχει συμφωνία - αυτό θα έχει τεράστιο αντίκτυπο όχι μόνον στην ιρλανδική οικονομία αλλά και σε άλλες οικονομίες, την ολλανδική οικονομία - επομένως είναι προς το συμφέρον και των δύο πλευρών να υπάρξει συμφωνία», πρόσθεσε.

Ο Μπάρκλεϊ σημείωσε επίσης ότι η συμφωνία της Μέι με την ΕΕ για το Brexit, η οποία υπέστη τη μεγαλύτερη ήττα στο κοινοβούλιο στην σύγχρονη ιστορία της Βρετανίας, είναι η πιο δημοφιλής από τις επιλογές που είναι διαθέσιμες.

«Στην πραγματικότητα, η πιο δημοφιλής από τις επιλογές είναι η συμφωνία της πρωθυπουργού», σημείωσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ