7ος χρόνος, ημέρα 2183η
Σάββατο, 23 Οκτωβρίου 2021

Βρετανία: Επανέρχονται οι περιορισμοί στη Γλασκόβη και δυτική Σκωτία

Βρετανία: Επανέρχονται οι περιορισμοί στη Γλασκόβη και δυτική Σκωτία

Οι αρχές της Σκωτίας επέβαλαν σήμερα περιορισμούς στις κοινωνικές επαφές στη Γλασκόβη και το δυτικό τμήμα της επαρχίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν την επανεμφάνιση του κορονοϊού.

Βάσει των μέτρων αυτών, που θα τεθούν σε ισχύ από τα μεσάνυκτα και αφορούν περίπου 800.000 ανθρώπους, απαγορεύονται οι επισκέψεις σε άλλα νοικοκυριά, αφού χθες, Τρίτη, καταγράφηκαν στην περιοχή 66 νέα κρούσματα covid-19, δήλωσε η πρωθυπουργός της Σκοτίας Νίκολα Στέρτζον.

«Φαίνεται ότι η μετάδοση (του ιού) γίνεται μέσα στα νοικοκυριά και μεταξύ αυτών, περισσότερο απ' όσο στις παμπ και τα εστιατόρια», υπογράμμισε η Στέρτζον χθες, Τρίτη, το βράδυ, όταν ανακοίνωσε τα νέα μέτρα, τα οποία θα αξιολογηθούν έπειτα από μία εβδομάδα.

Εξάλλου η Σκοτία επιβάλλει καραντίνα δύο εβδομάδων σε όσους επιστρέφουν από την Ελλάδα.

Λίγο πιο νότια στη Βρετανία, στην περιοχή του Μάντσεστερ, τοπικοί αξιωματούχοι έκριναν πρόωρη την άρση σήμερα των περιορισμών, βάσει των οποίων απαγορευόταν η συγκέντρωση μελών από διαφορετικά νοικοκυριά, και ζήτησαν από την κυβέρνηση να την αναβάλει.

Ο δήμαρχος του Μάντσεστερ Άντι Μπέρνχαμ κάλεσε τους κατοίκους των περιοχών Μπόλτον και Τράφορντ να συνεχίσουν να τηρούν τα μέτρα αυτά, παρά την άρση τους από την κυβέρνηση.

Ο αριθμός των κρουσμάτων «εξακολουθεί να αυξάνει» στις δύο αυτές περιοχές εξήγησε σήμερα μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό BBC Radio 4.

AP Photo/Alberto Pezzali

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ