Βρετανία: Ένα βήμα πριν το lockdown αναμένεται να φέρουν τη χώρα τα νέα μέτρα

Βρετανία: Ένα βήμα πριν το lockdown αναμένεται να φέρουν τη χώρα τα νέα μέτρα

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον θα ανακοινώσει σήμερα νέα μέτρα περιορισμού σε μία προσπάθεια να αναχαιτιστεί το διαρκώς επιταχυνόμενο δεύτερο κύμα του Covid-19 που σαρώνει τη χώρα.

Με την ομιλία του στο Κοινοβούλιο σήμερα το πρωί και το διάγγελμά του προς το έθνος το απόγευμα, ο Τζόνσον θα ζητήσει από τους εργαζόμενους να επιστρέψουν στην τηλεργασία, ενώ τα νέα μέτρα αναμένεται να φέρουν τη χώρα ένα βήμα πριν από το καθολικό lockdown.

«Γνωρίζουμε ότι δεν είναι εύκολο, αλλά πρέπει να αναλάβουμε περαιτέρω δράση για να ελέγξουμε την αναζωπύρωση των κρουσμάτων και να προστατεύσουμε το σύστημα υγείας», σύμφωνα με αποσπάσματα της ομιλίας του που έδωσε στη δημοσιότητα το γραφείο του, αναφέρει το πρακτορείο Reuters.

Λίγες μόνο εβδομάδες αφού προέτρεπε τους εργαζομένους να επιστρέψουν στα γραφεία τους, ο Μπόρις Τζόνσον θα τους ζητήσει να εργάζονται και πάλι από το σπίτι, όπου αυτό είναι εφικτό, ενώ όλες οι επιχειρήσεις του κλάδου της εστίασης θα υποχρεωθούν να κλείνουν στις 10 το βράδυ, αρχής γενομένης από την Πέμπτη.

«Παρόλο που δεν θα θέλαμε να συμβαίνει αυτό, οι αποφάσεις που παίρνουμε είναι απολύτως αναγκαίες, μια που όπως είδαμε χθες και όπως μεταδίδετε κι εσείς, ο ρυθμός μετάδοσης αυξάνεται διαρκώς, ο αριθμός των ανθρώπων που χρειάζονται νοσηλεία αυξάνεται, και είμαστε υποχρεωμένοι να δράσουμε» δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό Sky News ο υπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Μάικλ Γκόουβ.