Βρετανία: Έκλεισαν 40 σταθμοί του μετρό στο Λονδίνο λόγω του κορονοϊού

Βρετανία: Έκλεισαν 40 σταθμοί του μετρό στο Λονδίνο λόγω του κορονοϊού

Έως και 40 σταθμοί του μετρό στο Λονδίνο έχουν κλείσει από σήμερα έπειτα από σύσταση της κυβέρνησης, προκειμένου να αποφεύγονται οι μη απαραίτητες μετακινήσεις λόγω επιδημίας του κορονοϊού, ανακοίνωσε η εταιρεία Transport for London (TfL), όπως μετέδωσε το BBC.

«Έως 40 σταθμοί του μετρό που δεν έχουν ανταπόκριση με άλλες γραμμές θα κλείσουν μέχρι νεοτέρας», διευκρίνισε σε ανακοίνωσή της η Transport for London που διαχειρίζεται τις δημόσιες συγκοινωνίες στη βρετανική πρωτεύουσα.

Σύμφωνα με το BBC, τα νυχτερινά δρομολόγια κάποιων γραμμών του μετρό αναστέλλονται για τις Παρασκευές και τα Σάββατα, ενώ θα περιοριστούν και τα δρομολόγια των λεωφορείων που εξυπηρετούν τη σύνδεση με σταθμούς μετρό. H TfL κάλεσε τους πολίτες να αποφεύγουν τις δημόσιες συγκοινωνίες για «μη απαραίτητες μετακινήσεις».

Τα τελευταία κυβερνητικά στοιχεία δείχνουν ότι υπήρξαν περισσότερες από 900 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις κοροναϊού στο Λονδίνο και 34 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην πόλη ως αποτέλεσμα της νόσου, αναφέρει το βρετανικό κανάλι, σημειώνοντας ότι ο πρωθυπουργός  παρότρυνε τους ανθρώπους να εργάζονται από το σπίτι και να αποφεύγουν μπαρ, παμπ και εστιατόρια με αποτέλεσμα να ακολουθήσει ξαφνική πτώση του αριθμού των επιβατών στο δίκτυο του υπόγειου σιδηρόδρομου του Λονδίνου.

Επίσης, η κυβέρνηση αποφάσισε να κλείσει τα σχολεία της χώρας από την Παρασκευή το βράδυ και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να λάβει και άλλα μέτρα για τον περιορισμό της επιδημίας covid-19, κυρίως στο Λονδίνο όπου εξαπλώνεται πιο γρήγορα απ’ ό,τι στην υπόλοιπη χώρα.

Ο δήμαρχος του Λονδίνου δήλωσε ότι οι άνθρωποι δεν πρέπει να ταξιδεύουν εκτός αν είναι απαραίτητο.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα αναμένεται να παρουσιάσει στο κοινοβούλιο ένα έκτακτο νομοσχέδιο που θα δίνει στα αρχές ειδικές εξουσίες για διάστημα έως και δύο ετών, όπως το να συλλαμβάνουν και να θέτουν σε καραντίνα άτομα προκειμένου να προστατεύσουν τη δημόσια υγεία.

AP Photo/Francisco Seco