ΓΔ: 815,96 0,86 (0,11 %)

Τζίρος: 27,86 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 1950η
Πέμπτη, 4 Μαρτίου 2021

ΓΔ: 815,96 0,86 (0,11 %)

Τζίρος: 27,86 εκατ. €   RT

Βρετανία: Διατήρηση περιοριστικών μέτρων έως ότου εμβολιαστούν όλοι οι ενήλικες

Βρετανία: Διατήρηση περιοριστικών μέτρων έως ότου εμβολιαστούν όλοι οι ενήλικες

Η Βρετανία μπορεί να χρειαστεί να διατηρήσει «κάποια μέτρα» για να περιορίσει την εξάπλωση της Covid έως ότου εμβολιαστεί όλος ο πληθυσμός της ενηλίκων, δήλωσε χθες, Πέμπτη, το βράδυ η διευθύνουσα σύμβουλος της Υπηρεσίας Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας Σούζαν Χόπκινς.

«Νομίζω ότι θα έχουμε κάποια μέτρα σε ισχύ έως ότου όλος ο πληθυσμός εμβολιαστεί, τουλάχιστον όλος ο πληθυσμός των ενηλίκων», δήλωσε στο Sky News. «Ακόμη και τότε πιστεύω ότι θα χρειάζεται να μάθουμε περισσότερα για τη μετάδοση προτού μπορέσουμε να τα απελευθερώσουμε όλα και να επιστρέψουμε στη ζωή μας όπως ήταν», πρόσθεσε.

Μέχρι στιγμής η Βρετανία έχει χορηγήσει την πρώτη δόση εμβολίων κατά της Covid σε περίπου 13,5 εκατομμύρια ανθρώπους ενώ έχει εισαγάγει επίσης νέους αυστηρούς συνοριακούς ελέγχους, οι οποίοι καθιστούν παράνομο να πάει κανείς διακοπές, για να αποτρέψει την είσοδο στη χώρα νέων παραλλαγμένων στελεχών του νέου κορονοϊού.

Μέλη του υπουργικού συμβουλίου, μεταξύ των οποίων και μέλη του Συντηρητικού Κόμματος του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον, έχουν δεχθεί κριτική για τη μετάδοση συγκεχυμένων μηνυμάτων όσον αφορά τη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ