Βρετανία: Βελτιωμένη η υγεία του Μπ. Τζόνσον μετά την έξοδο από την Εντατική

Βρετανία: Βελτιωμένη η υγεία του Μπ. Τζόνσον μετά την έξοδο από την Εντατική

Μία ημέρα αφότου ο 55χρονος Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον εξήλθε από την Εντατική, σηκώθηκε και «κάνει σύντομους περιπάτους ανάμεσα στις περιόδους ανάπαυσης, στο πλαίσιο της θεραπείας που λαμβάνει για την αποκατάστασή του», ανέφερε ένας εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ. 

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το Reuters, ο εκπρόσωπος του Βρετανού πρωθυπουργού δήλωσε επίσης πως «Το ηθικό του παραμένει πολύ καλό», υπενθυμίζοντας ότι ο Τζόνσον βρίσκεται «στην αρχική φάση» της αποθεραπείας του και το πότε θα μπορεί να αναλάβει εκ νέου τα καθήκοντά του θα αποφασισθεί από τους θεράποντες γιατρούς του.

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος, ο Τζόνσον «μίλησε με τους γιατρούς του και ευχαρίστησε όλη την ομάδα για την απίστευτη φροντίδα που λαμβάνει».

Ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ τόνισε εξάλλου ότι η κυβέρνηση λειτουργεί αποτελεσματικά παρά την απουσία του Τζόνσον και ότι ο προσωρινός αντικαταστάτης του, ο υπουργός Εξωτερικών Ντόμινικ Ράαμπ κάνει «εξαιρετική δουλειά».

Σχετικά με την άρση των περιοριστικών μέτρων, ο Χάνκοκ ανέφερε πως η κυβέρνηση δεν διαθέτει ακόμη τις απαραίτητες πληροφορίες προκειμένου να ληφθεί μια απόφαση για το πότε και πως θα μπορούσε να συμβεί αυτό.