ΓΔ: 894,70 -1,34 (-0,15 %)

Τζίρος: 88,59 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 2019η
Τετάρτη, 12 Μαΐου 2021

ΓΔ: 894,70 -1,34 (-0,15 %)

Τζίρος: 88,59 εκατ. €   RT

Βρετανία: Από Ιούνιο διακοπές στην Ελλάδα χωρίς καραντίνα

Βρετανία: Από Ιούνιο διακοπές στην Ελλάδα χωρίς καραντίνα
Shutterstock

Τη δυνατότητα να ταξιδέψουν ελεύθερα σε Ισπανία και Ελλάδα από τον Ιούνιο, θα έχουν οι Βρετανοί τουρίστες, σύμφωνα με την εφημερίδα «The Sun» που επικαλείται πηγές της Ντάουνινγκ Στριτ.

Την ίδια ώρα το Γιβραλτάρ και η Μάλτα αναμένεται να συμπεριληφθούν στη σχετική «πράσινη» λίστα της Βρετανίας για ταξίδια χωρίς καραντίνα μετά τις 17 Μαΐου, αναφέρει το δημοσίευμα.

Από την άλλη πλευρά, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, η Ισπανία και η Ελλάδα πιθανότατα θα πρέπει να περιμένουν μέχρι την αναθεώρηση της λίστας τον Ιούνιο. Αυτό σημαίνει ότι οι δύο χώρες είναι πιθανό να βρίσκονται στην «πορτοκαλί λίστα», πράγμα που σημαίνει ότι οι Βρετανοί θα μπορούν να τις επισκεφθούν και πριν από τον Ιούνιο, αλλά θα πρέπει να μείνουν σε καραντίνα για 10 ημέρες όταν επιστρέψουν στη χώρα.

Οι περισσότεροι κορυφαίοι προορισμοί, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας, θα μπουν στην «πράσινη λίστα» πριν από τις σχολικές διακοπές τον Ιούλιο, ανέφερε η «The Sun».

Η Βρετανία είναι έτοιμη να ανακοινώσει την «πράσινη λίστα» για τις χώρες στις οποίες οι πολίτες θα μπορούν να πραγματοποιήσουν διακοπές σύντομα, δήλωσε η υπουργός Εμπορίου Λίζ Τρας.

Πηγή: Reuters