Βρετανία: Αντιμέτωπος με την οργή των pub ο Μπ. Τζόνσον

Βρετανία: Αντιμέτωπος με την οργή των pub ο Μπ. Τζόνσον

Ο Μπόρις Τζόνσον θα εξαγγείλει σήμερα νέα μέτρα για την προσπάθεια αντιμετώπισης της κλιμακούμενης υγειονομικής κρίσης του κορονοϊού, ενδέχεται όμως να βρει απέναντί του τις pub και τις υπόλοιπες επιχειρήσεις εστίασης της Βόρειας Αγγλίας, που απειλούν να κινηθούν νομικά εναντίον της κυβέρνησης.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός αναμένεται να παρουσιάσει στο κοινοβούλιο ένα νέο σχέδιο με  τρία επίπεδα συναγερμού ώστε να συντονιστεί καλύτερα η αντίδραση της κυβέρνησης κατά της COVID-19, η οποία βρίσκεται στο επίκεντρο επικρίσεων.

Μεταξύ των μέτρων που αναμένεται να ανακοινωθούν είναι οι απαγορεύσεις ταξιδιών και κλείσιμο των παμπ, μπαρ και γυμναστηρίων σε περιοχές με υψηλό επιδημιολογικό φορτίο, και πιθανότατα σε ολόκληρη σχεδόν τη Βόρεια Αγγλία.

Όμως, καθώς εκατομμύρια πολίτες σε όλη τη Μεγάλη Βρετανία προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα με ένα συνονθύλευμα τοπικών περιορισμών, ο κλάδος της εστίασης δηλώνει ότι η κυβέρνηση τον έχει «γονατίσει».

Μία ομάδα ιδιοκτητών pub και νυχτερινών κέντρων της Αγγλίας, με επικεφαλής τον διοργανωτή εκδηλώσεων από το Μάντσεστερ Σάσα Λορντ, δήλωσε ότι θα δώσει οδηγίες σε δικηγόρους για να προσφύγουν στη δικαιοσύνη σε περίπτωση που ο Τζόνσον ζητήσει να κλείσουν οι pub.

«Αν προτείνει να κλείσουν οι pub και τα μπαρ στην ευρύτερη περιοχή του Μάντσεστερ, θα ξεκινήσουμε αμέσως νομικές διαδικασίες», δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ο Λορντ, ιδρυτής και διαχειριστής του φεστιβάλ Parklife του Μάντσεστερ και του Warehouse Project.

Ο Λορντ έχει την υποστήριξη πολυάριθμων επιχειρήσεων εστίασης στη βορειοδυτική Αγγλία.