Παρασκευή 15 Μαΐου 2020, 19:11

-A +A

Βραζιλία: Τρεις εβδομάδες «άντεξε» ο νέος υπουργός Υγείας τον Μπολσονάρου 

Παρασκευή 15 Μαΐου 2020, 19:11
Βραζιλία: Τρεις εβδομάδες «άντεξε» ο νέος υπουργός Υγείας τον Μπολσονάρου 
-A +A

Ο υπουργός Υγείας της Βραζιλίας υπέβαλε την παραίτησή του ύστερα από τρεις εβδομάδες αφότου ανέλαβε τα καθήκοντά του, σε μια περίοδο που η χώρα ταλανίζεται από πολιτική και υγειονομική κρίση λόγω των χειρισμών του προέδρου Ζαιχ Μπολσονάρου με αφορμή τον κορονοϊό.

Ο Νέλσον Τέιχ, ογκολόγος στο επάγγελμα διαφώνησε με τους χειρισμούς του προέδρου Ζαΐχ Μπολσονάρου σχετικά με το άνοιγμα της οικονομίας και την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Ο Μπολσονάρου είχε φροντίσει να απολύσει τον προκάτοχό του Τειχ, τον Λουίζ Ενρίκε Μαντζέτα, ο οποίος τασσόταν επίσης υπέρ των μέτρων περιορισμού του πληθυσμού, σε αντίθεση με τον πρόεδρο, που δεν ήθελε να σταματήσει την οικονομική δραστηριότητα. 

Παράλληλα είχε παραιτηθεί και ο Υπουργός Δικαιοσύνης Σέρζιου Μόρου ο οποίος κατηγόρησε τον Μπολσονάρου για πολιτική παρέμβαση στο έργο και τις εξουσίες της δικαιοσύνης και στην επιβολή του νόμου. 

Την ίδια, όλο και περισσότεροι πολίτες ζητούν να κινηθεί διαδικασία παραπομπής του Βραζιλιάνου προέδρου λόγω των χειρισμών του αναφορικά με το ζήτημα του κορονοϊού. Σύμφωνα με την εταιρεία DataFolha, το 45% των Βραζιλιάνων τάσσεται υπέρ της παραπομπής του στη Γερουσία για δίκη.

Η Βραζιλία έχει πλέον ξεπεράσει τη Γερμανία και τη Γαλλία και μέχρι χθες είχε καταγράψει περισσότερα από 200.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα της Covid-19.

AP Photo/Silvia Izquierdo

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Πέμπτη, 28 Μαΐου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα