7ος χρόνος, ημέρα 2058η
Κυριακή, 20 Ιουνίου 2021

Βραζιλία - Κορονοϊός: Η Pfizer κατέθεσε αίτηση έγκρισης για το εμβόλιο της

Βραζιλία - Κορονοϊός: Η Pfizer κατέθεσε αίτηση έγκρισης για το εμβόλιο της

Η αρμόδια υγειονομική αρχή στη Βραζιλία Anvisa ανακοίνωσε σήμερα, ότι η Pfizer Inc κατέθεσε μία αίτηση για τη συνολική έγκριση του εμβολίου της κατά της COVID-19, που έχει αναπτυχθεί σε συνεργασία με την BioNTech Se.

Πρόκειται για το δεύτερο εμβόλιο, για το οποίο έχει ζητηθεί έγκριση στη Βραζιλία.

Η AstraZeneca Plc αιτήθηκε πλήρη έγκριση στις 19 Ιανουαρίου για το εμβόλιο, που έχει αναπτύξει μαζί με το πανεπιστήμιο Oxford University.

Το εμβόλιο αυτό, θα παραχθεί στη Βραζιλία σε συνεργασία με το βιοϊατρικό κέντρο Fiocruz, που δέχεται ομοσπονδιακή χρηματοδότηση.

 Yπενθυμίζεται πως το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε χθες Παρασκευή ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 50.872 κρούσματα του SARS-CoV-2, ενώ άλλοι 1.239 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν.

Ήταν το τρίτο συναπτό εικοσιτετράωρο που τα θύματα ξεπέρασαν τα 1.200. Από τον Νοέμβριο, η Βραζιλία είναι αντιμέτωπη με δεύτερο κύμα της πανδημίας του νέου κορονοϊού, τα νοσοκομεία σε πολλές πολιτείες της χώρας αντιμετωπίζουν τεράστιο πρόβλημα και οι θάνατοι ξεπερνούν πολύ συχνά τους χίλιους σε ημερήσια βάση.

Σημειώνεται ότι ο απολογισμός της πανδημίας στη μεγαλύτερη χώρα της Λατινικής Αμερικής έχει φθάσει ως αυτό το στάδιο τους 230.034 νεκρούς επί συνόλου 9.447.165 κρουσμάτων, σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα.

Η Βραζιλία καταγράφει τον δεύτερο βαρύτερο απολογισμό θυμάτων της πανδημίας στον κόσμο, πίσω μόνο από τις ΗΠΑ, και τον τρίτο υψηλότερο αριθμό μολύνσεων, πίσω από τις ΗΠΑ και την Ινδία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ