Βραχυκύκλωμα η αιτία για την έκρηξη στον υποσταθμό του ΑΔΜΗΕ

Βραχυκύκλωμα η αιτία για την έκρηξη στον υποσταθμό του ΑΔΜΗΕ

Ένα βραχυκύκλωμα σε μετασχηματιστή στον υποσταθμό του ΑΔΜΗΕ στα Νεόκτιστα Ασπροπύργου ήταν η αιτία να προκληθούν το βράδυ της Κυριακής διακοπές ρεύματος στο κέντρο της Αθήνας, στον Πειραιά, σε περιοχές της Δυτικής Αττικής καθώς και της Πελοποννήσου.

Μεικτό κλιμάκιο της ΕΛΑΣ και του Πυροσβεστικού Σώματος μετέβη με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκου Χαρδαλιά, στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στον υποσταθμό του ΑΔΜΗΕ για τη διερεύνηση των αιτιών που την προκάλεσαν. 

Yπό έλεγχο, τέθηκε λίγο μετά τις 6 το πρωί η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε υποσταθμό του ΑΔΜΗΕ στα Νεόκτιστα Ασπροπύργου. Στο έργο της κατάσβεσης έλαβαν μέρος 25 πυροσβέστες με 10 οχήματα, ενώ συνδρομή παρείχαν δύο ειδικά πυροσβεστικά οχήματα κατάσβεσης πυρκαγιών σε διυλιστήρια και δυνάμεις της 1ης ΕΜΑΚ. Επίσης, συνδρομή παρείχε η Πολιτική Προστασία με 4 υδροφόρες ενώ δυνάμεις της ΕΛΑΣ και του ΕΚΑΒ ήταν παρούσες από την πρώτη στιγμή. 

Η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στο κέντρο της Αθήνας, σε Αιγάλεω, Κορυδαλλό, Πειραιά, Φάληρο και Νέα Σμύρνη, καθώς και στις περιοχές του Ασπρόπυργου, της Ελευσίνας, της Μάνδρας και των Μεγάρων στην Δυτική Αττική έγινε γύρω στη 1.30 μετά τα μεσάνυχτα. Το ίδιο συνέβη στην Πελοπόννησο για τις περιοχές Κόρινθος, Ναύπλιο, Τρίπολη, Σπάρτη και Καλαμάτα όπως επίσης και η Αίγινα, Πόρος και Αγκίστρι.

Στην διάρκεια της νύχτας, τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ συνέχισαν να εργάζονται προκειμένου να επανηλεκτροδοτηθούν μεμονωμένες αναχωρήσεις στις περιοχές που επηρεάστηκαν. Πιο συγκεκριμένα, στην Αττική η λειτουργία του δικτύου επανήλθε εντός 40 λεπτών και στην Ανατ. Πελοπόννησο εντός 55 λεπτών.

Στο σημείο μετέβησαν ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ Μάνος Μανουσάκης.

Οι κ.κ. Σκρέκας και Μανουσάκης

Βίντεο με τη φωτιά στην περιοχή του Ασπρόπυργου: