Βράβευση του Μ. Σχοινά για την αφοσίωσή του στα ευρωπαϊκά ιδεώδη

Βράβευση του Μ. Σχοινά για την αφοσίωσή του στα ευρωπαϊκά ιδεώδη

Mε το βραβείο «Otto von Habsburg» τιμήθηκε στη Μαδρίτη, ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς «για την αφοσίωσή του στις ευρωπαϊκές αξίες και ιδεώδη».

Όπως ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας, της «PanEuropa Espagna» (Ισπανική Πανευρωπαϊκή Ένωση) Kάρλος Ουριάρτε Σάντσεθ, σε αυτές τις «πολύ δύσκολες συνθήκες, στις οποίες η Ευρωπαϊκή Ένωση αναγκάζεται να λάβει σοβαρές αποφάσεις για να αντιμετωπίσει μια σειρά από σημαντικές προκλήσεις, το παράδειγμα του Μαργαρίτη Σχοινά είναι τόσο αξιέπαινο όσο και ενθαρρυντικό».

Επίσης, επισημαίνεται ότι με τη βράβευση του Αντιπροέδρου της Επιτροπής, η «PanEuropa Espagna» είχε ως στόχο να τονίσει «τη δέσμευση για τη δημοκρατία, την ελευθερία και τον ανθρωπισμό ενός πεπεισμένου Ευρωπαίου, αναγνωρίζοντας την πορεία των υπηρεσιών του για την οικοδόμηση μιας Ενωμένης Ευρώπης και την προστασία του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής».

Η «PanEuropa Espagna» απονέμει κάθε χρόνο το βραβείο «Otto von Habsburg» σε εξέχουσες προσωπικότητες για την αφοσίωσή τους και τη δέσμευσή τους στον ευρωπαϊσμό και τις ευρωπαϊκές αξίες. Το βραβείο επιδιώκει να αναγνωρίσει όλους όσοι αγωνίζονται για μια ισχυρότερη Ευρώπη, εμπνευσμένη από την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση.