«Βουτιά» 95% στην παραγωγή των βρετανικών αυτοκινητοβιομηχανιών

«Βουτιά» 95% στην παραγωγή των βρετανικών αυτοκινητοβιομηχανιών

Τη μεγαλύτερη μείωση στην παραγωγή αυτοκινήτων για τον μήνα Μάιο, από το 1946, κατέγραψε η Βρετανία.

Συγκεκριμένα, η παραγωγή μειώθηκε κατά 95% σε σύγκριση με τον Μάιο του 2019. Μόνο 5.314 οχήματα βγήκαν από τις γραμμές παραγωγής σε όλη τη Βρετανία καθώς τα εργοστάσια αυτοκινήτων είτε έκλεισαν είτε άρχισαν να επαναλειτουργούν με μειωμένη δυναμικότητα λόγω του κορoνοϊου.

Σημειώνεται ότι τον Φεβρουάριο του 1946, λίγους μήνες μετά το τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, είχαν πωληθεί μόλις 4.044 αυτοκίνητα στη Βρετανία. 

Πάντως, υπάρχει βελτίωση στην παραγωγή σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, καθώς τον Απρίλιο κατασκευάστηκαν μόλις 197 αυτοκίνητα.

Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία της βρετανικής ένωσης κατασκευαστών και πωλητών(SMMT) έχει υποβαθμιστεί για μία ακόμη φορά η πρόβλεψή της για τις πωλήσεις στο σύνολο του έτους στο 1,68 εκατ. αυτοκίνητα, έναντι του συνόλου της προηγούμενης χρονιάς 2,31 εκατ. αυτοκινήτων.

Την γενικότερη κατάσταση στον κλάδο έχει επιδεινώσει έντονα και η αβεβαιότητα που υπάρχει σχετικά με τη μελλοντική εμπορική σχέση της Βρετανίας με την Ε.Ε. ήταν σημαντικός παράγων, δεδομένου πως περισσότερα από τα μισά αυτοκίνητα που κατασκευάζονται στη Βρετανία εξάγονται στην Ενωση.