Βουλή: Τρίτο κρούσμα κορονοϊού σε υπάλληλο – Πιο αυστηρά πλέον τα μέτρα

Βουλή: Τρίτο κρούσμα κορονοϊού σε υπάλληλο – Πιο αυστηρά πλέον τα μέτρα

Και τρίτο κρούσμα κορονοϊού σε υπάλληλο της Βουλής διαπιστώθηκε σήμερα, με αποτέλεσμα πλέον η Βουλή να προχωρά σε σαφή αυστηροποίηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Συνεπώς, μετά από αυτό με εντολή του Γενικού Γραμματέα θα ισχύσουν από αύριο 21/10/2020 τα παρακάτω μέτρα:

· Υποχρεωτική χρήση μάσκας.

· Τήρηση των αποστάσεων και καλός αερισμός των χώρων.

· Κυλιόμενο ωράριο υποχρεωτικά σε όλες τις υπηρεσίες.

· Υποχρεωτική η τηλεργασία στο 40% των υπαλλήλων, που έρχονται για εργασία.

· Με ευθύνη όλων των προϊσταμένων όσοι συνάδελφοι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες δεν θα προσέλθουν στην υπηρεσία, όσοι μπορούν να συμμετέχουν στην τηλεργασία.

Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ της Παρασκευής 16 Οκτωβρίου διαπιστώθηκε θετικός για SARS-CoV-2 συμπτωματικός εργαζόμενος στη Βουλή (σε υπηρεσία η οποία στεγάζεται σε κτίριο εκτός Μεγάρου) που βρισκόταν σε καθεστώς τηλε-εργασίας όλη την προηγούμενη εβδομάδα. 

Το Σάββατο 17 Οκτωβρίου διαπιστώθηκε θετικό ακόμα ένα άτομο-υπάλληλος του Κοινοβουλίου, με οικογενειακή σχέση με το προηγούμενο (επίσης εργαζόμενη σε κτίριο εκτός Μεγάρου). 

Η ιχνηλάτηση των επαφών του δεύτερου κρούσματος εντός της Βουλής ανέδειξε 13 επαφές, εκ των οποίων 4 αξιολογήθηκαν ως στενές, στις οποίες δόθηκαν οδηγίες σύμφωνα με τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ για να παραμείνουν κατ' οίκον για 14 ημέρες και για ενεργή παρακολούθηση της υγείας τους. Αντίστοιχα, δόθηκαν οδηγίες και στις υπόλοιπες 9 χαμηλού κινδύνου επαφές.

Χθες αργά ο βράδυ διαπιστώθηκε νέο (τρίτο συνολικά) κρούσμα σε υπάλληλο της ΒτΕ, ο οποίος εργάζεται σε υπηρεσία που στεγάζεται σε περιφερικό κτήριο. Η Ειδική Υπηρεσία Υγειονομικής Κάλυψης ενημερώθηκε άμεσα και προχώρησε σε ιχνηλάτηση των επαφών εντός της ΒτΕ, οι οποίες και έχουν ήδη προωθηθεί για περαιτέρω εργαστηριακό έλεγχο με μοριακή εξέταση (PCR) και εν συνεχεία θα ακολουθήσουν τα πρωτόκολλα καραντίνας όπως ορίζονται από τον ΕΟΔΥ για το επίπεδο σοβαρότητας της κάθε επαφής ξεχωριστά.

- Επειδή πρόκειται για το δεύτερο κρούσμα εντός της ίδιας υπηρεσίας κρίθηκε σκόπιμο να διακοπεί προσωρινά η λειτουργία αυτής και να ελεγχθούν για το νέο κορονοϊό όλοι οι υπάλληλοι που υπηρετούν σε αυτήν.

- Ήδη, από χθες τη νύχτα απεστάλησαν από την Διοίκηση μέσω της Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού και Επιμόρφωσης οδηγίες για αυστηροποίηση των ήδη εφαρμοζόμενων εντός της Βουλή μέτρων. Εντός της ημέρας θα πραγματοποιηθεί απολύμανση στους χώρους της υπηρεσίας του κρούσματος.