8ος χρόνος, ημέρα 2280η
Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου 2022

Βουλή: Ομιλία Κυρ. Μητσοτάκη για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό στους άνω των 60

Βουλή: Ομιλία Κυρ. Μητσοτάκη για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό στους άνω των 60

Στη Βουλή, στις 13:30 θα μιλήσει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου του Υπουργείου Υγείας, και θα αναφερθεί στο ζήτημα του υποχρεωτικού εμβολιασμού για τους πολίτες 60 ετών και άνω.

Υπενθυμίζεται ότι χτες ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού για τις ηλικίες άνω των 60 ετών, συμπληρώνοντας ότι όσοι στη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα δεν έχουν εμβολιαστεί θα πρέπει έως τις 16 Ιανουαρίου να έχουν κλείσει το ραντεβού για την πρώτη δόση. Διαφορετικά, κάθε μήνα θα επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο 100 ευρώ το οποίο θα βεβαιώνεται άμεσα από την ΑΑΔΕ και τα χρήματα αυτά θα συγκεντρώνονται σε ένα ειδικό ταμείο το οποίο θα χρηματοδοτεί τα νοσοκομεία. «Η απόφασή μου σημαίνει προστασία και όχι τιμωρία», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση ο πρωθυπουργός στο υπουργικό συμβούλιο επισήμανε πως οι εν λόγω πολίτες έχουν απόλυτη προτεραιότητα στο σύστημα για να εμβολιαστούν πρώτοι και έκανε λόγο για ένα κίνητρο προφύλαξης, μια ώθηση ζωής αλλά και μια πράξη δικαιοσύνης απέναντι στους πολύ περισσότερους εμβολιασμένους.