8ος χρόνος, ημέρα 2437η
Δευτέρα, 4 Ιουλίου 2022

Βουλή: «Ναι» στην τροπολογία για την παραχώρηση του ΟΑΚΑ στην ΚΑΕ ΠΑΟ

Βουλή:  «Ναι» στην τροπολογία για την παραχώρηση του ΟΑΚΑ στην ΚΑΕ ΠΑΟ

Στο Εθνικό Τυπογραφείο οδεύει το νομοσχέδιο του Yπουργείου Δικαιοσύνης για την "ένταξη των περιοχών ισχύος του κτηματολογικού κανονισμού Δωδεκανήσου στο Εθνικό Κτηματολόγιο, μετά την ψήφισή του "κατά πλειοψηφία" από την ολομέλεια της Βουλής. Δεκτές έγιναν επίσης από την πλειοψηφία της Βουλής η τροπολογία με την οποία παραχωρείται στην ΚΑΕ ΠΑΟ το κλειστό γυμναστήριο του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθηνών καθώς και η τροπολογία για την ένταξη, και για το έτος 2021, στα χρηματοδοτικά προγράμματα στήριξης των επιχειρήσεων έκδοσης εφημερίδων η μερική ή ολική κάλυψη της εργοδοτικής εισφοράς ποσοστού 2% επί του ετήσιου κύκλου εργασιών επιχείρησης προς τον ΕΔΟΕΑΠ.

Συγκεκριμένα, επί της αρχής του νομοσχεδίου "ναι" ψήφισαν η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το Κίνημα Αλλαγής, "όχι" το ΚΚΕ, ενώ "παρών" δήλωσαν Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ25. Στην τροπολογία για την ΚΑΕ ΠΑΟ, "ναι" ψήφισαν η ΝΔ και το Κίνημα Αλλαγής, "παρών" δήλωσαν ο ΣΥΡΙΖΑ και η Ελληνική Λύση, ενώ "όχι" ψήφισαν ΚΚΕ και ΜέΡΑ25. Στην τροπολογία για τον Τύπο, "ναι" ψήφισαν η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το Κίνημα Αλλαγής, "όχι" το ΚΚΕ και το ΜέΡΑ25, ενώ "παρών" δήλωσε η Ελληνική Λύση.

Κλείνοντας τη συζήτηση, ο αρμόδιος υπουργός Δικαιοσύνης Κ. Τσιάρας εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ευρεία πλειοψηφία που συγκέντρωσε το νομοσχέδιο ενώ προανήγγειλε την επόμενη νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης, που θα είναι ο Κώδικας Οργανισμού Δικαστηρίων και Δικαστικών Λειτουργών: "Ένα πραγματικά σπουδαίο νομοθέτημα το οποίο καθορίζει τον τρόπο λειτουργίας των δικαστηρίων, όπως και ζητήματα τα οποία αφορούν στην εξέλιξη, την πορεία, την αξιολόγηση, την επιθεώρηση και τα πειθαρχικά των δικαστικών λειτουργών". Σύμφωνα με τον κ. Τσιάρα, το νομοθετικό αυτό βήμα το έχει ανάγκη η Δικαιοσύνη, το επιζητεί η ελληνική κοινωνία και το οποίο, όπως σημείωσε "εκτιμώ ότι θα επικροτήσουν θετικά οι Έλληνες πολίτες".