Βουλή: Κυρώθηκε η σύμβαση για τη διανομή του ακινήτου του Ελληνικού

Βουλή: Κυρώθηκε η σύμβαση για τη διανομή του ακινήτου του Ελληνικού

Στο Εθνικό Τυπογραφείο οδεύει προς δημοσίευση, η σύμβαση για τη διανομή του ακινήτου του Ελληνικού, μετά την κύρωσή της από την ολομέλεια της Βουλής. Η σύμβαση έγινε δεκτή επί της αρχής με ευρεία πλειοψηφία, αφού ψηφίστηκε από βουλευτές της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του Κινήματος Αλλαγής.

Κατά της κύρωσης της σύμβασης τάχθηκαν ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ25. Συγκεκριμένα, το αποτέλεσμα της ονομαστικής ψηφοφορίας, που ζήτησε το ΚΚΕ επί της αρχής του νομοσχεδίου έχει ως εξής: Επί 297 ψηφισάντων, "υπέρ" της κύρωσης τάχθηκαν 264 βουλευτές και "κατά" 33 βουλευτές.

Σε παρέμβασή του, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας είπε ότι η θετική στάση επί της αρχής της αξιωματικής αντιπολίτευσης και του ΚΙΝΑΛ, επιβεβαιώνουν την ορθότητα της κυβερνητικής πολιτικής. "Το παρόν σχέδιο νόμου συνιστά ένα σημαντικό, ένα ουσιαστικό βήμα για την υλοποίηση της επένδυσης, μιας εμβληματικής επένδυσης για τη χώρα, την κοινωνία και την οικονομία".

Επίσης, ο υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος  Βεσυρόπουλος ευχήθηκε, η διαπαραταξιακή πλειοψηφία να αποτελέσει δείγμα συγκρότησης μιας συλλογικής ωριμότητας του πολιτικού συστήματος.

"Είναι καιρός να συνειδητοποιήσουμε ότι η ανάπτυξη θα έρθει μέσα από την επενδυτική και οικονομική δραστηριότητα. Να αντιληφθούμε ότι η Ελλάδα πρέπει να δείξει ένα σαφές στίγμα, ότι μετατρέπεται σε μι χώρα, φιλική προς τις επενδύσεις. Η έναρξη των εργασιών για την αξιοποίηση του Ελληνικού, θα αποτελέσει ένα ισχυρό μήνυμα, ότι το νομοσχέδιο αίρει και τα τελευταία εμπόδια που υπήρχαν" είπε ο κ. Βεσυρόπουλος.