Βουλή: Κόντρα Κεραμέως - Φίλη για τα… αχρείαστα ιδιωτικά σχολεία

Βουλή: Κόντρα Κεραμέως - Φίλη για τα… αχρείαστα ιδιωτικά σχολεία

Έντονη κόντρα ξέσπασε στη Βουλή ανάμεσα στην Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμώς και τον πρώην Υπουργό και νυν βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Φίλη. Όλα ξεκίνησαν με αφορμή μια δήλωση του Προέδρου των Ιδιωτικών Σχολείων Χαρ. Κυραιλίδη, ο οποίος πριν από λίγες μέρες αποκάλυψε ότι ο Ν. Φίλης τού είχε τονίσει ότι θα σας κάνουμε με νόμο αχρείαστους, επειδή δεν μπορούμε να σας κλείσουμε!  

«Του τα επιστρέφω του κ. Κυραιλίδη, η μόνη κουβέντα για κατάργηση των ιδιωτικών σχολείων είναι είναι το άρθρο Μπακογιαννη το 76. Ό,τι έχω πει το έχω πει δημόσια. Ό,τι πει το έχω πει δημόσια.Ο κ. Κυραιλίδης εκπροσωπεί την κερδοσκοπική πλευρά της εκπαίδευσης», υπογράμμισε υπαινισσόμενος ότι η διαρροή των όσων είχε πει ο νυν βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έγινε υπό τις ευλογίες της κυρίας Κεραμέως. 

Η ίδια, πάντως, έσπευσε να απαντήσει, λέγοντας ότι τα περί συμπαιγνίας τα επιστρέφει, με τον κ. Φίλη να υποστηρίζει ότι τα πρακτικά της Βουλής που διέρρευσαν είναι πειραγμένα. « Αμφισβητείτε το βίντεο και το πρακτικά; Ας ακούσουμε το βίντεο. Σοβαρότατη είναι η καταγγελία που έγινε», ανταπάντησε η υπουργός Παιδείας με την ένταση να χτυπάει… κόκκινο. 

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επανήλθε υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση κάνει παιχνιδάκι με τους εργοδότες εις βάρος των εργαζομένων και των μαθητών. «Καταβυθίζεται η κυβέρνηση. Να διαβάζουμε όλα τα πρακτικά όχι αυτά που μοιράζουμε ως παπαγαλάκια. Δεν ακούστηκε το όνομα Φίλης στην επιτροπή», τόνισε χαρακτηριστικά. Ενώ ο πρόεδρος της Επιτροπής Γιώργος Στύλιος προσπαθούσε να χαμηλώσει τους τόνους, ο κ. Φίλης εξαπέλυε απειλές προς το προεδρείο της Επιτροπής. « Κι άλλες απειλές, τι απειλές είναι αυτές. Απειλείτε τον πρόεδρο της Επιτροπής», τόνισε η Υπουργός Παιδείας, με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να ισχυρίζεται ότι η κυβέρνηση είναι μια ορχήστρα αναξιόπιστων. «Κατ επάγγελμα λέτε ψέματα, είστε αρνητικό παράδειγμα για την Παιδεία», συνέχισε κ. Φίλης. 

«Προφανώς σας έχει πειράξει η καταγγελία. Αμφισβητείται την ίδια τη Βουλή», ανταπάντησε η Ν. Κεραμέως. 

Για την ιστορία η φράση του προέδρου των Ιδιωτικών Σχολείων ήταν η εξής: «Όσον αφορά, τώρα στην κυρία Υπουργό, που με ρώτησε, ποιος Υπουργός μου είπε ότι «θα σας κάνουμε αχρείαστους, επειδή δεν μπορούμε να σας κλείσουμε», θυμάμαι και ίσως να στεναχωρήσω τον κ. Φίλη, ότι μου το έχει πει, και πολλοί συνεργάτες του κ. Γαβρόγλου, γιατί ο κ. Γαβρόγλου απέφευγε  να μας δει».