Βουλή: Αποσύρθηκε η τροπολογία για την ένταξη του ΕΛΟΕΝ στο ΝΑΤ

Βουλή: Αποσύρθηκε η τροπολογία για την ένταξη του ΕΛΟΕΝ στο ΝΑΤ

Στην απόσυρση της τροπολογίας που προέβλεπε την ένταξη στο ΝΑΤ, του Ειδικού Λογαριασμού Οικογενειακών Επιδομάτων Ναυτικών (ΕΛΟΕΝ), προχώρησε ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης, προκειμένου, όπως διευκρίνισε, να συζητήσει το ζήτημα με τους αρμόδιους εκπροσώπους φορέων.

Η ρύθμιση προέβλεπε την απλοποίηση των διαδικασιών και τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας του ΝΑΤ για τη χορήγηση οικογενειακών επιδομάτων στους Έλληνες ναυτικούς. Στην αιτιολογική έκθεση αναφερόταν ότι, η ένταξη του ΕΛΟΕΝ στο ΝΑΤ κρίθηκε σκόπιμη και λειτουργικά επιβεβλημένη, καθώς τα ποσά συνεισπράττονται μέσω των ναυτολογίων από το ΝΑΤ και αποδίδονται στη συνέχεια στον Ε.Λ.Ο.Ε.Ν..

Παράλληλα ξεκαθαριζόταν ρητά, ότι θα εξακολουθήσει να ισχύει το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο σχετικά με τους όρους και τις προϋποθέσεις λήψης του οικογενειακού επιδόματος και τους δικαιούχους αυτού, που παραμένουν αμετάβλητοι.

Σημειώνεται ότι η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία είχε συγκαλέσει για αύριο έκτακτη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της, με θέμα την λήψη αγωνιστικών κινητοποιήσεων, με αφορμή τη σχετική τροπολογία.