Βουλή: Αποχώρησε το ΜεΡΑ25 από τη πρόταση δυσπιστίας

Βουλή: Αποχώρησε το ΜεΡΑ25 από τη πρόταση δυσπιστίας

Την αποχώρηση του ΜεΡΑ25 από την Ολομέλεια της Βουλής οπου συζητείται η πρόταση μομφής εναντίον του Χρήστου Σταϊκούρα ανακοίνωσε ο Γιάννης Βαρουφάκης.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του κόμματος το ΜεΡΑ25 δεν θέλει να γίνει οπερέτα του κ. Τσίπρα στον οποίο καταλόγισε ότι μέσω της πρότασης μομφής ουσιαστικά αποσιώπησε τον νέο πτωχευτικό κώδικα. «Αρνούμενοι να γίνουμε συνεργοί στην αποσιώπηση του Πτωχευτικού μέσα από την Οπερέτα του κ Τσίπρα, με την οποία ο κ. Μητσοτάκης θα περάσει σιωπηλά τον Πτωχευτικό, το ΜέΡΑ25 αποχωρεί από την διαδικασία καταγγέλοντας την συνέργεια Κυβέρνησης και Αξ. Αντιπολίτευσης στην εφαρμογή του 4ου Μνημονίου του κ. Τσίπρα και στο 1ο Πολυνομοσχέδιο του 5ου Μνημονίο, τον Πτωχευτικό σας Νόμο κ. Μητσοτάκη», τόνισε χαρακτηριστικά ανακοινώνοντας την απόφαση του.

Σε ότι αφορά τον πτωχευτικό κώδικα υπογράμμισε ότι δεν είναι άλλος ένας νόμος, αλλά το Α και το Ω των θεμελίων μιας κοινωνίας – ιδίως μιας καπιταλιστικής όπου τα πάντα εξαρτώνται από τι χρωστάει ποιος σε ποιον. [Σε μια χώρα στην οποία η γενικευμένη χρεοκοπία έχει αγκαλιάσει το 81% των επιχειρήσεων ενώ 600 χιλ. νοικοκυριά έχουν πιαστεί στην κινούμενη άμμο της πτώχευσης, σε μια χώρα που – ξέρω δεν σας αρέσει να το ακούτε – έχετε μετατρέψει, με τα 4 Μνημόνιά σας – σε Χρεοδουλοπαροικία,  σε αυτή την χώρα που σήμερα βουλιάζει ακόμα πιο βαθιά στην τετραπλή χρεοκοπία, την οποία κρύβετε ασύστολα από τον λαό με τα νέα σας Greek Troika Statistics,  δεν υπάρχει πιο σημαντική στιγμή σε τούτο το Κοινοβούλιο από την ψήφιση του Πτωχευτικού Νόμου που, μην ξεχνάμε, προσδιορίζει τι μπορεί να κάνει στον χρεοκοπημένο οφειλέτη όχι μόνο ο αρχικός πιστωτής αλλά, και εδώ έγκειται το μέγα δράμα τί μπορεί να κάνει, επικουρούμενο από την κρατική βία, ένα αρπακτικό ταμείο που αγοράζει προς 5% το αρχικό δάνειο», είπε χαρακτηριστικά.