Αποχώρησε το ΚΚΕ καταγγέλλοντας διαδικασίες παρωδία

Αποχώρησε το ΚΚΕ καταγγέλλοντας διαδικασίες παρωδία

Του Αλέξανδρου Διαμάντη

Την αποχώρηση του ΚΚΕ από την Ολομέλεια της Βουλής όπου συζητείται το πόρισμα της προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση της Novartis ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας του κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας. «Το ΚΚΕ δεν θα νομιμοποιήσει διαδικασίες παρωδία με τη Novartis και την  κοροϊδία που επιχειρείτε εναντίον του λαού. Αρκετά έως εδώ!  Συνεχίστε αυτό το δρόμο μονοί σας. Η Κ.Ο. του ΚΚΕ αποχωρεί από αυτή τη συνεδρίαση και από την ψηφοφορία», υπογράμμισε ο κ. Κουτσούμπας κλείνοντας την ομιλία του.

Νωρίτερα, καταλόγισε την κυβέρνηση ότι παίζει παιχνίδια αποπροσανατολισμού και εντυπώσεων με φθηνές δικαιολογίες. Σύμφωνα με τον κ. Κουτσούμπα στόχος δεν είναι άλλος από την αλλαγή της ατζέντας  από τα πραγματικά προβλήματα και την αντιλαϊκή πολιτική που ασκεί. «Η σύντομη πορεία της προανακριτικής θα μείνει στην ιστορία ως μνημείο εκφυλισμού. Επέλεξε η επιτροπή να μην εξετάσει την ουσία αλλά μόνο την αρμοδιότητα ή μη. Αυτή η παρελκυστική τακτική ενισχύθηκε κι από τα άλλα κόμμα με αστείους νομικούς αττικισμούς», τόνισε ο ίδιος και αναφέρθηκε σε άλλα θέματα επικαιρότητας.

Για την δήθεν καθαρή έξοδο από τα Μνημόνια είπε ότι πρόκειται για ένα μεγάλο ψέμα και μια μεγάλη απάτη, αφού η «έξοδος στις αγορές δεν φέρνει και το τέλος της λιτότητας». Άλλωστε, κατά τον κ. Κουτσούμπα έχει ήδη προνομοθετηθεί η περικοπή συντάξεων και η μείωση του αφορολογήτου.

Σε ότι αφορά την ονομασία των Σκοπίων ο κ. Κουτσούμπας εκτίμησε ότι η συμφωνία που επιδιώκει η κυβέρνηση δεν αποτελεί πραγματική λύση. «Μόνη πραγματική λύση είναι οι καθαρές εγγυήσεις για την εξάλειψη του αλυτρωτισμού», είπε και μίλησε για αλλαγές στο Σύνταγμα της γείτονας χώρας.

τέλος αναφέρθηκε στην πρόταση του συριζα για κατάτμηση της β΄ αθηνών. «Θα κάνετε κι άλλες κινήσεις αντιπερισπασμού. Περιμένουμε κι άλλα πυροτεχνήματα όπως κάνετε με την κατάτμηση της Β' Αθηνών,  με προπαγάνδα παράλληλα περί δήθεν εξόδου από μνημόνια κι ανάπτυξης που έρχονται. Αλλά όλα αυτά έχουν κοντά ποδάρια», είπε.